Annons:

Nej till fler toaletter – kan gå illa enligt Beijer

Det blir inga offentliga toaletter utmed Strandpromenaden som Lennart Beijer och Rosie Folkesson motionerat om. Fullmäktige sa nej till förslaget. Foto: Lotta Madestam

Nej till fler toaletter – kan gå illa enligt Beijer

Lennart Beijer (V) och Rosie Folkesson (S) vill se offentliga toaletter på Strandpromenaden. Idén gick dock inte hem hos ledamöterna i fullmäktige som hänvisar nödiga till andra toaletter.

Annons:

Den här motionen lämnades in för knappt ett år sedan och har vandrat via kommunstyrelsens arbetsutskott och kultur- och fritidskontoret som tagit fram ett yttrande i samråd med ÖSK. För att till slut nå fram till politikerna i kommunfullmäktige vid sista sammanträdet innan sommaruppehållet.

Fullmäktige gick på kommunstyrelsens förslag att avslå motionen, med hänvisning till att det redan finns toaletter på campingen och vid Köpingsparken, på en sträcka av två kilometer. Dessutom är toaletterna i hembygdsparken och Knektavallen öppna vid arrangemang, tillägger man.

­– Det har lett till att kultur- och fritidsförvaltningen i samråd med ÖSK gör bedömningen att det inte är motiverat att investera i fler offentliga toaletter på aktuell sträcka, redogjorde kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

Kan bli nödläge

Lennart Beijer tog plats i talarstolen.

– Om man nu befinner sig i Folkets park och allting är stängt runt omkring så hänvisar alltså kommunstyrelsen den mannen eller kvinnan att springa bort till Köpingsparken två kilometer – och det förstår nog alla att det blir ingen bra utveckling av det, sa Lennart Beijer och drog ner skratt.

Däremot beslutade fullmäktige att skyltningen till befintliga toaletter ska ses över och förbättras.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt