Annons:

  • I dag kom den nya matbutiken i Vena på plats efter att ha byggts i Storebro av entreprenören Andreas Hermansson. Foto: Privat

  • Foto: Privat

Venas nya matbutik har levererats och kommit på plats

Matlådan i Vena öppnar nästa onsdag. Den obemannade butiken transporterades med lastbil från Storebro till Vena och kom på plats i dag.

Annons:

Hampus Thorstenssons och Elisabeth Wolmeryds obemannade och dygnet runt-öppna butik i Vena öppnar onsdagen den 15 september. 

I dag kom butiksbyggnaden på plats efter att ha transporterats från Storebro till Vena, en härlig känsla för Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd och alla Venabor som får möjlighet att handla på hemmaplan igen. 

– Vi träffades tidigt i morse och gjorde iordning det sista för att kunna rulla ut huset från tillverkningsplatsen. Jag har aldrig varit med och rullat ett hus på skatebordhjul tidigare, men det funkade hur bra som helst. Därefter kom det en lastbil som snabbt och enkelt lyfte upp huset på släp och transporterade det från Storebro till Vena. Grunden är gjord sedan tidigare så lastbilschauffören lyfte bara ner huset på sin plats. Det låter så enkelt när man säger det men det var inte mycket krångligare än att lastbilen kopplade på sina selar och lyfte huset en meter upp i luften, tre meter åt sidan och ner igen. Jag förstår vilken kompetens och erfarenhet det krävs av en lastbilschaufför för att vara så säker. Alltid kul att se yrkesmän som är så duktiga på sitt jobb, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping. 

Kommunalrådet klipper invigningsbandet

Därefter har man jobbat med att få upp ett tak ifall att det skulle falla någon form av nederbörd. Takstolar har kommit på plats och vindskivor är på väg upp. 

Nyfikna Venabor har haft möjlighet att titta in i butiken i dag, men i morgon (torsdag) åker det upp papp för rutorna. 

– Då ska vi göra iordning butiken invändigt innan vi avslöjar hur det ser ut på onsdag nästa vecka, säger Thorstensson. 

Två personer kommer klippa invigningsbandet vid nästa veckas öppning. Den ena är kommunalrådet Lars Rosander och den andra presenteras inom kort.

– Det är vitala spelare för att det finns en butik i Vena. Hultsfreds kommun har betytt massor för att vi har kunnat etablera butiken. Man ska inte dra Hultsfreds kommun över en person men Lars får vara ansiktet utåt för det fantastiska jobb som kommunen har gjort för oss och för att Vena ska ha en butik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt