Annons:

Ny bro byggs till naturreservatet: ”Behöver en upprustning”

Det byggs för stunden en ny bro till Hulingsryds naturreservat i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Ny bro byggs till naturreservatet: ”Behöver en upprustning”

Hultsfreds kommun bygger just nu en ny bro till Hulingsryds naturreservat i Hultsfred. 

– Bron behöver en upprustning som kommunen har tagit beslut om att vi ska göra, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

Annons:

Ingången till det kommunala naturreservatet Hulingsryd, den lilla gångbron över Silverån, är i behov av en renovering med tanke på att den byggdes i samband med att naturreservatet bildades och har försämrats med tiden. 

Nu pågår arbetet med att bygga en ny bro och Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun, tycker att upprustningen kommer i rätt läge.

– Vi på kultur och fritid tar egentligen inte hand om broar men vi är med i och med att vi sköter om naturreservatet. Det togs ett gemensamt beslut i vår kommun att vi behövde rusta upp bron. Det hör till allmän hyfs att våra grejer ska vara funktionella. Det blir till slut en säkerhetsfråga. Vi ska inte ha byggnationer som inte är funktionella, säger Tommy Svensson Pöder. 

Arbetet med att bygga den nya bron drog igång för fullt förra veckan. 

– Det kommer bli bra och bron ska bli färdig så fort som möjligt men jag har inget datum. Den ska bli fullt funktionell och säker. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt