Annons:

Tvåårige Willes veteranbil väckte uppmärksamhet på träff

Tvåårige Wille besökte veteranbilsträffen i Hultsfred med sin egen lilla batteridrivna veteranbil på torsdagen. Foto: Privat

Tvåårige Willes veteranbil väckte uppmärksamhet på träff

Det som rönte störst uppmärksamhet på torsdagens veteranbilsträff i Hultsfred var tvåårige Wille Johanssons ankomst i sin egen lilla batteridrivna veteranbil. 

Annons:

Emelie Sandström och Niklas Johansson från Silverdalen har ett brinnande motorintresse som har smittat av sig på deras tvåårige son, Wille. 

– Vi har genom åren besökt många bilträffar, kört mycket folkrace och spenderat tid i garaget. Han har alltid tyckt om bilar och man kan säga att han har växt upp på folkracebanan. Han fick en elbil när han fyllde ett år och nu tyckte vi att han skulle få sin egen rediga bil. Det passade bra med en veteranbil då han gillar att titta på gamla bilar, säger Willes mamma Emelie Sandström.

Körde in bilen i parken

Han besökte torsdagens veteranbilsträff i Hultsfreds Folkets Park med sin batteridrivna veteranbil, en Mercedes-Benz 300 Cab, och hamnade direkt i händelsernas centrum. 

– Vi fick fälla alla säten för att få in den i bilen innan han fick köra in bilen i Folkets Park. Han tycker att det är roligt att köra bil, men blir lite blyg när det kommer mycket folk. Han börjar dock vänja sig, säger Emelie Sandström och fortsätter:

– Jag själv har inte sett något barn med veteranbil tidigare, veteranbilsträffar behöver inte bara för vuxna. Det är en bil som vi har köpt i stort sett komplett. Vi har polerat upp bilen för att göra blankare, i övrigt har vi inte gjort så mycket med den. 

Vad fick ni för reaktioner på veteransbilsträffen?

– Många kom fram och tog bild och barn i hans ålder sa att de ville ha en sådan bil. Samtidigt som han var blyg så var stolt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt