Annons:

Emelie och Niklas har sadlat om och tagit över bilverkstaden i Silverdalen

Emelie Sandström och Niklas Johansson har tagit över Repex i Silverdalen och anordnade en välbesökt invigning i söndags. Foto: Privat

Emelie och Niklas har sadlat om och tagit över bilverkstaden i Silverdalen

Emelie Sandström och Niklas Johansson var intresserade av att testa något helt annat. Nu är de nya ägare till Repex i Silverdalen och kan summera en lyckad invigning den gångna helgen.

Annons:

Ingemars Bernljung har drivit företaget Repex AB i Silverdalen med bilglasmästeri och verkstad under stora delar av 2000-talet. Emelie Sandström började som praktikant jobba på företaget i september 2020 och tog vid årsskiftet över verksamheten tillsammans med sin man Niklas Johansson.

– Jag var hemkunskapslärare och Niklas underhållsmekaniker. Vi valde att ställa frågan till Ingemar om att köpa företaget för att vi ville göra något annat. Vi håller dagligen på med att meka och skruva med bilar eftersom vi kör folkrace. Vi tog över i januari och Ingemar slutade i mitten av sommaren, säger Emelie Sandström.

Emelie Sandström gjorde sitt gesällprov på Glasweld i Karlstad och Ingemar Bernljung på Repex var hennes mentor. Hon är numera auktoriserad glastekniker vad gäller stenskott och vindrutor. Hon jobbar heltid på macken och Niklas hyrs ut till andra företag i närområdet. 

– Jag driver verksamheten och David Johansson, som går under praktik, hjälper mig. Niklas hjälper till om finns jobb som jag inte hinner med, säger Emelie Sandström.

"Vi har breddat verksamheten"

Emelie och Niklas tog över hela företaget med samma namn som tidigare och startade inget nytt. 

– Vi har breddat verksamheten och utökat med bilreparationer, rekond av bilar och däckbyten med mera. Vi lackar och lagar rost och genomför underredsbehandlingar. Vi behöver vara breda för att det ska fungera. Jag lägger mycket tid på att byta vindrutor. 

Vad säger du om starten?

– Både barn och privatliv har hamnat lite i kläm så här i en uppstart. Vi jobbar så mycket vi bara kan för att få in nya kundkretsar och ibland uppgår arbetsdagarna till 12–14 timmar. Vi vill vara så tillgängliga vi bara kan för de lokala invånarna. Ringer någon och har problem en fredag kväll så åker vi dit och löser det. Vi gör det för att vi ha det så och vara behjälpliga.

De nya ägarna arrangerade en invigning på Repex i några timmar på söndagseftermiddagen. 

– Det var en lyckad invigning med många ortsbor, kanske 80-90 stycken, som kom förbi och ville se vår verksamhet. De tycker att det är så roligt att macken finns kvar och att vi har fräschat upp. Vi fick massa positiv respons och blommor. Vi hade ett jippo med att spränga motorn på en bil, något som besökarna tyckte var kul. Den dog efter 40 sekunder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt