Annons:

Stort intresse för fastigheten –

10-15 intressenter har visat intresse för Repex tidigare verkstadslokal i Silverdalen. Nu återstår en handfull spekulanter som jobbar på att lösa finansieringen. "Vi har fått accept på ett bud från säljarsidan", säger mäklare Magnus Boberg. Foto: Lotta Madestam

Stort intresse för fastigheten – "Verksamhet till sommaren är ambitionen"

Verkstadsfastigheten med tillhörande bensinmack i Silverdalen har så här långt lockat 10-15 intressenter.
– Men det är ingen av dem som rott i land finansieringen, säger Magnus Boberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån i Hultsfred-Vimmerby.

Annons:

Det betyder att man står lite och stampar på samma ställe när det kommer till försäljningen av Silverdalens Bensinstation, där Repex AB drev verksamhet fram till konkursen.

– Intresset är och har varit ganska stort, med både lokala aktörer och de som kommer längre ifrån, kanske med ambitionen att flytta dit vilket i sig hade varit helt fantastiskt, säger Magnus Boberg.

Kräver helt andra kontantinsatser

När det kommer till finansieringen av en sådan här kommersiell fastighet kräver banken helt andra kontantinsatsnivåer, enligt Boberg.

– Det gäller att man har en lite större påse pengar i kombination med att det behövs lite investeringar i fastigheten initialt, beroende på vilken verksamhet man vill bedriva. Därför har det tagit lite längre tid för intressenterna att komma till skott med sin bank. Alla som tittat på fastigheten och varit intresserade av den har kanske inte varit riktigt pålästa vad banken kräver av köparen.

Är samtliga intressenter borta ur leken?

– Det är en handfull spekulanter kvar som jobbar på att lösa finansieringen på ett eller annat sätt.

Hur långt bort skulle du säga att en försäljning är?

– Eftersom prisnivån är som den är, så är jag väldigt hoppfull att komma till ett avslut. Vi har fått accept på ett bud från säljarsidan, så det är som sagt köparsidan som inte har kunnat lösa finansieringen än så länge. Sedan är det svårt att sia om exakt hur lång tid det kommer att ta, men ambitionen är att den som tar över ska kunna ha en verksamhet till sommaren. Det är absolut ambitionen, säger Magnus Boberg.

Fastigheten ligger ute till försäljning för 750 000 kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt