Annons:

Fastigheten ska säljas av mäklare – så hög blir prislappen

Inom två veckor kommer fastigheten som tillhörde konkursdrabbade Repex att läggas ut till försäljning hos Fastighetsbyrån. Foto: Lotta Madestam

Fastigheten ska säljas av mäklare – så hög blir prislappen

Magnus Boberg på Fastighetsbyrån har fått i uppdrag att sälja fastigheten som tillhörde konkursdrabbade Repex i Silverdalen.
– Jag räknar med att fastigheten kommer ut till försäljning inom två veckor, säger han.

Annons:

Sedan företaget gick i konkurs i somras har konkursförvaltaren Andreas Öhlin på Glimstedt i Kalmar försökt hitta en ny ägare till konkursboet, utan att lyckas nå ända fram till en försäljning.

Nu har han överlåtit en försäljning av fastigheten till Magnus Boberg, kontorschef på Fastighetsbyrån Vimmerby/Hultsfred.

"Väldigt förmånligt pris" 

Bara fotograferingen återstår, sedan kommer fastigheten att läggas ut.

– Jag räknar med att det blir inom en tvåveckorsperiod som den kommer att komma ut på den öppna marknaden, säger Magnus Boberg.

Bruksarean är på 225 kvadratmeter verkstadslokaler med fyra garageportar och sammanhängande butiksdel. Priset blir 750 000 kronor.

– Det är ett väldigt förmånligt pris måste jag säga om man tittar på potentialen, med den verksamhet som skulle kunna husera där. Det finns samtidigt ett väldigt förmånligt avtal med Din-X, som har drivmedelspumpar i anslutning till fastigheten. 

Vi har lagt oss i underkant av vår tekniska värdering utifrån förutsättningarna. Lite drygt miljonen hade inte varit för mycket, tillägger han.

Vad blev avgörande för priset?

– Det är att vi hoppas hitta en köpare fortast möjligt, så vi får en relativt snabb affär. Att det ska bli en budgivning är väl för mycket begärt i dessa tider. Det måste ju vara rätt person, som vill driva någon form av verksamhet i Silverdalen. 

Vad tror du om förutsättningarna att sälja fastigheten relativt snabbt?

– Jag har varit och tittat på lokalerna, det har gjorts en hel del på dem, så jag tror att vi kommer att hitta någon relativt snabbt. Framför allt någon som bor lokalt för det finns jättestor potential, det är väl underhållet, i synnerhet exteriört, drivmedelsleverantören har fräschat upp själva pumpstationen och det är bra flöde med folk framför allt sommar- och semesterperioden. 

När Magnus Boberg varit i Silverdalen har han pratat med folk som stannat till för att tanka. De har sagt sig sakna någon som driver rörelsen. 

– Det finns en stor efterfrågan på orten. Även om pumparna fortfarande är i drift, så önskar man se verksamhet i lokalerna, säger Magnus Boberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt