Annons:

Pär Snygg från Vena var nöjd när Venas nya butik öppnade på onsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Stor glädje i Vena på öppningsdagen: "Den har varit saknad"

Lifvs-butiken i Vena slog igen för ett halvår sedan. Nu kan Venaborna handla på hemmaplan igen. 
– Det är en butik som behövs väldigt mycket, säger Venabon Pär Snygg.

Annons:

Lars Rosander (C), kommunstyrelsens ordförande i Hultsfreds kommun, och Kurt Gustavsson fick det ärofyllda uppdraget att klippa det röda bandet vid dagens invigning av den obemannade och dygnet runt-öppna butiken i Vena. 

Det är något som Venaborna har väntat på i ett halvår sedan Lifvs sa tack och hej då i våras. Pär Snygg från Vena fanns på plats vid dagens invigning och ser fram emot att orten får en ny mataffär. 

– Den har varit saknad sedan den andra butiken försvann för ett halvår sedan. Det är smidigt med en butik på orten. Den har dubbelt så mycket varor i jämförelse med den andra butiken så jag är säker på att det kommer bli bra, säger Pär Snygg. 

"Hände över en natt"

Många Venabor blev både upprörda och irriterade när Lifvs valde att stänga sin butik på orten. 

– Det handlades bra i Vena men det var ett beslut högre upp som gjorde att butiken försvann. Det hände i princip över en natt så det är klart att det kom som en kalldusch. När butiken försvann var man återigen tvungen att inhandla allt i antingen Hultsfred eller Vimmerby. Det är ganska skönt att slippa om man saknar mjölk eller något liknande på morgonen, säger Pär Snygg.

Han ser ljust på framtiden då Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson ska driva den obemannade butiken, Matlådan, i Vena. 

– Jag tror att det är en långsiktig lösning, tack vare att de satsar i Vimmerby och har flera ben att stå på. Det verkar också vara en bra kedja (24Food) som de har gått med i så det lär funka bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt