Annons:

  • Många personer fanns på plats vid fredagens manifestation mot den planerade vindkraftsparken i Tönshult. Foto: Privat

Visade sitt missnöje mot planerad vindkraftspark: "Känner sig mindre värda"

Fredagens manifestation mot den planerade vindkraftsparken i Tönshult lockade drygt 100 personer. 
– Det var en väldigt lyckad manifestation, säger Jan-Olof ”Jos” Svensson. 

Annons:

Om en vecka fattar Hultsfreds kommuns förtroendevalda politiker beslut i frågan om den planerade vindkraftsparken i Tönshult. Kommunstyrelsen har sagt ja till tolv vindkraftverk på minst 270 meters höjd och med 190 meters vingbredd

Jan-Olof ”Jos” Svensson och Lars Petersson arrangerade i fredags en manifestation intill Virserumssjön vid ICA Krysset. 

Drygt 100 personer var på plats för att visa att de är emot vindkraftsplanerna. 

– Människor är bestörta och stackarna, som bor i området, är ledsna och besvikna på politikerna. Missnöjet har kommit ner till Virserumsborna som tycker att det är bedrövligt. Politikerna har sagt att de inte har hört några klagomål från denna del av kommunen och vi ville med manifestationen visa vårt missnöje mot politikerna. Många personer vill träffa politikerna från Hultsfred i ytterligare manifestation. Personer från vår del av kommunen känner sig mindre värda, säger ”Jos” och fortsätter: 

– Vi fick ihop 170–180 namnunderskrifter under kvällen. Med tanke på att det var ruggigt och kallt så var det många underskrifter. Det är en stor grej som går att jämföra med skolnedläggningen i Virserum. 

Hur många politiker var på plats?

– Flera politiker som kommer rösta nej till projektet fanns på plats, men de som röstar för projektet såg vi inte till, säger ”Jos”. 

Hur kommer ni att fortsätta arbeta med en vecka kvar till fullmäktigemötet?

– Vi får diskutera det och se hur tongångarna går. Vi tycker som sagt att man kan lugna sig några år, vi vet för lite om den här typen av vindkraftverk. Om vi bara kan vänta fem år så kan vi utvärdera de andra vindkraftverk som finns i närområdet och få information om det påverkar natur, djur, invånare och turism. Varför ska vi vara först ut? Vindbruksplanen är inte ens klar och den skriver flera personer överklaganden på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt