Annons:

Jan-Olof "Jos" Svensson har tillsammans med Lars Petersson tagit initiativ till fredagens manifestation mot vindkraftsprojektet i Tönshult. Foto: Privat

Manifestation mot omtalat vindkraftsprojekt: ”Verken blir som Eiffeltornet"

Kommunstyrelsen har sagt ja till den planerade vindkraftsparken i Tönshult. Det är ett beslut som rör upp känslor. Jan-Olof ”Jos” Svensson och Lars Petersson arrangerar en manifestation mot planerna i Virserum på fredag. 
– Vi vill verkligen visa vårt missnöje mot politikerna, säger ”Jos”. 

Annons:

Jan-Olof ”Jos” Svensson ser det som en sista chans att påverka Hultsfreds kommuns förtroendevalda politiker innan beslutet tas i kommunfullmäktige måndagen den 27 september. 

Manifestationen mot de tolv vindkraftverken på minst 270 meters höjd och med 190 meters vingbredd hålls intill Virserumssjön vid ICA Krysset. 

– Vi vill verkligen visa vårt missnöje mot politikerna. Alla som bor i detta område är förtvivlade på alla sätt och vis. Vi har lämnat in nästan 400 namnunderskrifter till kommunen och det har inte hjälpt. Vi tycker att man kan lugna sig några år och kommunens vindbruksplan är inte ens klar så jag tycker att det är för snabba beslut som kommunen fattar. Nu går vi ihop och visar vårt missnöje genom att göra en stor manifestation, säger Jan-Olof ”Jos” Svensson. 

"Folk flyttar från Tönshult"

Han tycker att kommunen kan avvakta och se vad vindkraftsprojekt ger och får för påverkan på natur, djur, invånare och turism.

– Vi tycker att det går för fort fram och de tänker inte på oss som bor i närområdet. Det enda som vi kan leva på i en sådan här bygd är turismen. Tyskar och danskar som kommer hit vill ha tyst natur som de kan gå och ströva i. De vill inte ha jättestora verk som liknar Eiffeltornet och låter jämt, säger ”Jos” och fortsätter:

– Folk flyttar från Tönshult. En har redan sålt sitt hus och två är på gång att sälja. Vi är förtvivlade. 

Han hoppas att politikerna tänker till och menar att det aldrig är försent att ändra åsikt. 

– Blir det ett ja i fullmäktige så kommer vindkraftverken upp. Länsstyrelsen stoppar inget i det här skedet. Det är bättre att vi satsar på solenergi på flygfältet och Kiras öken. Dessa kolossalt höga verk blir som Eiffeltornet. Vi visar att vi går man ur huse och gör ett litet Dackeuppror. Det är viktigt att politikerna tänker till nu. Det är aldrig försent att säga nej och det behöver man inte skämmas över. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt