Annons:

Lokala klubben får hälften av sökt belopp till nödvändiga förbättringar

Kommunfullmäktige beviljar ett bidrag på 79 750 kronor till Järnforsens skidklubb. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala klubben får hälften av sökt belopp till nödvändiga förbättringar

Järnforsens skidklubb får nöja sig med hälften av det sökta beloppet för att möjliggöra nödvändiga satsningar. Hultsfreds kommun skjuter därmed till 79 750 kronor och utbetalning sker efter redovisning av fakturor. 

Annons:

Järnforsens skidklubb lämnade i somras in en ansökan om ekonomiskt bidrag från Hultsfreds kommun för en ny redskapshall för att ha snöskoter och annan utrustning i, nytt vindskydd, en upplyst parkering i anslutning till starten av elljusspåret och vandringslederna, spårunderhåll och deponi av en uttjänt container. 

Skidklubben ansökte till att börja med om ett ekonomiskt stöd på totalt 189 500 kronor. Kalkylen i bidragsansökan minskade dock med 30 000 kronor och landade på 159 500 kronor med tanke på att klubben redovisade egen arbetstid. 

”Det är inte relevant att redovisa för en ideellt drivande förening”, skriver kultur- och fritidsförvaltningen i sitt yttrande. 

Förvaltningen föreslog ett bidrag på 50 procent av kostnaden, 79 750 kronor, och fullmäktigeledamöterna sa ja på måndagskvällens sammanträde. Utbetalning sker efter att fakturorna redovisats och finansiering sker ur fullmäktiges konto för oförutsedda utgifter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt