Annons:

Strax före jul får Willys nycklarna till sin nya lokal – och under första delen av 2022 kan även de andra hyresgästerna flytta in. Foto Josefine Antonsson

Nya handelsområdet växer fram – ”Allt har fungerat 100 procent perfekt”

Handelsplats Knekten tar form i Hultsfred. Strax före jul får Willys nycklarna till sin nya lokal – och under första delen av 2022 kan även de andra hyresgästerna flytta in.
– Allt har fungerat perfekt, säger Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter.  

Annons:

Just nu bygger Växjöbaserade fastighetsbolaget Famera Fastigheter en 40 000 kvadratmeter stor mötesplats i Hultsfred – Handelsplats Knekten. Än så länge har företaget avtal med Willys, Dollarstore och Byggmax samt gymkedjan Nordic Wellness som ska driva gym och padhelhall. Bygget av lokalerna är i full gång och Johan Erlandsson säger att allt har flutit på som planerat.  

– Vi stötte på patrull på grund av ett överklagande av padelhallbygget. Det gjorde att vi tappade både tid och pengar. Men nu vet vi att vi kan gå i mål även med detta. Annars har allt fungerat hundra procent perfekt, säger Johan Erlandsson, som öser lovord över samarbetet med Hultsfreds kommun.  

– Vi har inte haft så bra kommunikation med någon annan kommun tidigare. De har varit väldigt lyhörda, man märker hur viktigt detta är för Hultsfred. Så det ska de ha mycket cred för.  

"Kan erbjuda rätt hyresnivåer"

Dagen före julafton får Willys nycklarna till sina nya lokaler, och under första delen av 2022 kommer även de andra byggnaderna att stå färdiga. På området finns ytterligare omkring 3000 byggbara kvadratmeter, men Johan Erlandsson säger att Famera Fastigheter just nu inte arbetar aktivt för att få dit någon mer hyresgäst.

– Det kommer bli lättare att sälja in när allt annat står färdigt, så vi jäktar inte med det.

Ni har under kort tid lyckats locka flera stora lågprisaktörer till det nya området, vad är framgångsreceptet?  

  Det beror nästan uteslutande på att vi har kunnat erbjuda rätt hyresnivåer. Vi kan producera den här typen av byggnationer till ett bra pris, mycket tack vare ett bra kontaktnät och en bra relation med GBJ bygg i Växjö som vi anlitar som entreprenör. Det betyder också mycket att Willys valde att etablera sig. Ska du göra ett handelsområde attraktivt ska det finns en hyresgäst i form av livsmedelsbutik. Det drar mycket kunder, vilket andra lågprisaktörer tycker är intressant. 

Josefine Antonsson

Fotnot: Den här artikeln publicerades först i vårt printmagasin Näringsliv. Hela magasinet kan du läsa här.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt