Annons:

  • De kan vinna pris som årets UF-företag – gymnasieelever mötte nykomponerad jury i dag

    Holiday Fudge UF kan bli årets UF-företag i Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

  • De kan vinna pris som årets UF-företag – gymnasieelever mötte nykomponerad jury i dag

    Alice Råsmark och Elin Lundh kan också vinna priset som årets UF-företag med sin kokbok. Foto: Hultsfreds kommun

  • De kan vinna pris som årets UF-företag – gymnasieelever mötte nykomponerad jury i dag

    Miti UF är ett av tre UF-företag som är nominerade till årets UF-företag i Hultsfreds kommun. Foto: Hultsfreds kommun

De kan vinna pris som årets UF-företag – gymnasieelever mötte nykomponerad jury i dag

Nu står det klart vilka tre UF-företag på Hultsfreds gymnasium som imponerade mest på dagens idénäste och kan bli årets UF-företag i Hultsfred. 

Annons:

13 UF-företag på Hultsfreds gymnasium tog under fredagen chansen att framträda och presentera sina företag inför en jury i Sessionssalen i kommunhuset i Hultsfred. 

Varje år arrangeras ett lokalt idénäste där eleverna får värdefull övning i att framträda och presentera sina företag.

Den nykomponerade juryn med Robin Körner, Körners Mekaniska, Melker Johansson, New Generation, Lotta Miss, Schenker, Hampus Thorstensson, Vimmerby Camping och Matlådan i Vena, och Martina Alexandersson, Frendo, bedömde varje presentation utifrån en bedömningsmall med fokus på affärsidé, målgrupp, ekonomi/prissättning, framtidsutsikter och helhetsintryck. 

Det var deras första framträdande i juryn i samband med idénästet. 

– Jätteroligt, jag är förvånad över att de är så kreativa och pålästa. Det är viktigt att våga tro och fortsätta slita för idén. Det är säkert många gånger det som gör att man stannar av, säger Lotta Miss och hyllar de unga entreprenörerna. 

Hampus Thorstensson är inne på samma linje.

– De har satt sin affärsidé och kan den. Lärarna har gjort ett stort jobb och eleverna har tagit till sig av det. De som har presenterat sina idéer har känts ganska orädda. Det är ett stort steg att presentera sin idé på det här sättet. Det är bara att hoppas att så många som möjligt hoppar in på ett företagarspår, säger Hampus Thorstensson.   

Melker Johansson presenterade sitt UF-företag för juryn för några år sedan och nu var han en av fem jurymedlemmar som gav tips och råd till UF-företagarna.
– Det är jätteroligt att få ge feedback till dem. Jag har UF-tiden att tacka för mycket. 

 

De kan vinna på företagsgalan

Efter samtliga presentationer utsåg juryn tre nominerade finalister som kan vinna det prestigefyllda priset som årets UF-företag i Hultsfred. De tre nominerade UF-företagen är Holiday Decor UF, Allweekdays UF och Miti UF. 

Julia Burghard, Rojan Fali och Dineta Mulali driver Holiday Dudge UF och tillverkar en säsongsanpassad kola med personlig touch.

Allweekdays IF, som består av Alice Råsmark och Elin Lundh i årskurs två på barn- och fritidsprogrammet, har skapat familjens kokbok för sund matlagning hela vecka.

Miti UF producerar och säljer egenhändigt tillverkade ljusstakar av spillträ, ett företag som drivs av Julia Johansson, Anna Nilsson och Amir Rahmic i årskurs två på ekonomiprogrammet. 

”Juryn fick möta många driftiga ungdomar med kreativa affärsidéer innan dom kunder nominera tre av företagen. Efter långt överläggande nominerades tre av företagen till årets UF- företag i Hultsfreds kommun, där vinnaren sedan kommer att presenteras vid årets företagargala”, skriver Hultsfreds kommun i en kommentar på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt