Annons:

  • Här är de nominerade till årets UF-företag i Hultsfred

    Ida Nilsson och Tilde Håkansson, Hoof Decor UF, kan bli årets UF-företag i Hultsfred. Foto: Örjan Karlsson/Hultsfreds kommun

  • Här är de nominerade till årets UF-företag i Hultsfred

    Alexander Lagerström kan också vinna priset som årets UF-företag med sin idé om föreläsningar om fotbollsregler. Foto: Örjan Karlsson/Hultsfreds kommun

  • Här är de nominerade till årets UF-företag i Hultsfred

    Alva Bogren, Ella Nylander och Maria Hirte, Gröna Påsen UF, blev bedömda av juryn och gjorde bra ifrån sig. Foto: Örjan Karlsson/Hultsfreds kommun

Här är de nominerade till årets UF-företag i Hultsfred

Nu står det klart vilka tre UF-företag på Hultsfreds gymnasium som imponerade mest på dagens idénäste och kan bli årets UF-företag i Hultsfred.
– Det blev en stor utmaning att välja ut de tre företagen, säger Ulrica Stolt, näringslivssamordnare på Hultsfreds kommun.

Annons:

19 av totalt 22 UF-företag på Hultsfreds gymnasium tog under onsdagen chansen att framträda och presentera sina företag inför en jury i Sessionssalen i kommunhuset i Hultsfred.

Det var rekordmånga elever som fick konstruktiv kritik och feedback av juryn, som bedömde varje presentation utifrån en förutbestämd bedömningsmall med fokus på affärsidé, målgrupp, ekonomi/prissättning, framtidsutsikter och helhetsintryck.

Efter samtliga presentationer utsåg juryn tre nominerade finalister som kan vinna det prestigefyllda priset som årets UF-företag i Hultsfred. Årets företagsgala är fredagen den 3 april och då kommer vinnaren tillkännages. 

De kan vinna på företagsgalan

I år är följande UF-företag från gymnasiet nominerade: Hoof Decor UF, Regelcoachen UF och Gröna Påsen UF. 

”Elevernas presentationer, produkter och affärsidéer håller en mycket hög nivå och alla är unika på sitt sätt, så egentligen förtjänar alla att få pris”, säger jurymedlemmen Patrik Evertsson från Emåmejeriet till kommunens hemsida. 

Både Hoof Decor UF och Gröna Påsen UF var lyckosamma på Idénästet i Västervik för en tid sedan och kan nu vinna årets UF-företag i Hultsfred. 

Ida Nilsson och Tilde Håkansson går tredje året på ekonomiprogrammet och driver företaget Hoof Decor UF, som återanvänder och renoverar gamla hästskor och skapar prylar att fylla hemmet med. 

Gröna Påsen UF, som består av Alva Bogren, Ella Nylander och Maria Hirte i årskurs två på ekonomiprogrammet, tillverkar fruktpåsar av insamlade spetstyger för att motverka plastkonsumtionen.

Domarens UF-företag föll juryn i smaken

Den lokala fotbollsdomaren Alexander Lagerström driver tillsammans med Rasmus Johansson Regelcoachen UF. De erbjuder föreläsningar om fotbollens regler för föreningar och lag som vill öka sin regelkunskap. 

Juryn bestod av nytillskotten Maria Österberg från Målilla älgpark och Daniel Lang från Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank. Jesper Madsén, Axipto, Patrik Evertsson, Emåmejeriet, och Ulrika Stolt från utvecklingskontoret på Hultsfreds kommun var med de övriga jurymedlemmarna. 

”En stor trend i år är ett ökat fokus på miljö och hållbarhet, vilket känns helt rätt i tiden”, säger Maria Österberg från Målilla älgpark till kommunens hemsida. 

Mer från det lokala idénästet kommer på DH senare i veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt