Annons:

FÖRSTA FALLET AV OMIKRON BEKRÄFTAT I LÄNET

Det första fallet av omikron har bekräftats i länet. Foto: MostPhotos

FÖRSTA FALLET AV OMIKRON BEKRÄFTAT I LÄNET

Det första fallet med omikronvarianten av covid-19 har bekräftats i Kalmar län. Samtidigt finns flera misstänkta fall som utreds, uppger Region Kalmar län.

Annons:

Det var på måndagen som det första fallet med omikronvarianten av covid-19 bekräftades i länet. Flera misstänkta fall utreds också.

– Det var väntat att omikronvarianten också skulle upptäckas i Kalmar län då andra regioner haft ett flertal fall den senaste tiden. Varianten har visat sig vara mer smittsam än de tidigare varianterna av viruset vilket innebär att smittspridningen kommer öka, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Staffan Sylvan i ett pressmeddelande.

Inför jul- och nyårsfirandet är det viktigt att hålla i minnet att pandemin inte är över, menar Staffan Sylvan.

– När vi nu står inför jul- och nyårsfirandet är det viktigt att hålla i minnet att pandemin inte är över. Alla måste ta ansvar för att begränsa smittspridningen; fortsätt stanna hemma vid symtom och testa dig, håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel. Den som har möjlighet att jobba hemifrån ska göra det.

Han uppmanar samtidigt alla som inte vaccinerat sig att göra det.

– Vaccinet är det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom i covid-19 och det skyddar även mot omikronvarianten, så ta alla tre doser av vaccinet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt