Annons:

Så mycket inbringade Sandstedts konsert till Musikhjälpen:

Alla intäkter från fredagens välgörenhetskonsert i Virserums kyrka skänktes till Musikhjälpen. Lisa Sandstedt är nöjd med resultatet. Foto: Ossian Mathiasson

Så mycket inbringade Sandstedts konsert till Musikhjälpen: "Bättre än förväntat"

Ungefär lika mycket som 2019 års konsert. Det är vad kyrkomusikern Lisa Sandstedt skänker till Musikhjälpen efter fredagens välgörenhetskonsert i Virserums kyrka. 

Annons:

Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat, anordnade nyligen en välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen i Virserums kyrka. Det blev en lyckad kväll som inbringade nästan 22 000 kronor och skickades till Musikhjälpen. 

– Det är fantastiskt bra, bättre än förväntat skulle jag säga. Summan som vi skänker till Musikhjälpen är jag väldigt nöjd med och det är i närheten av vad vi samlade ihop sist. Jag satte ett mål på 15 000 kronor så jag får vara nöjd med resultatet, säger Lisa Sandstedt. 

Julkonserten ska bli tradition

Välgörenhetskonserten besöktes av 150 personer och Lisa Sandstedt berättar att det fanns personer som skänkte pengar utan att närvara på konserten. 

– Det är det här vi i kyrkan jobbar med under hela året, att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Musikhjälpen är så medialt och ger större spridning, vilket leder till att de belyser det på ett annat sätt. Det är häftigt att se att det blir så stort engagemang med att folk köper biljetter trots att det är tuffa tider. De som inte vill gå en sådan kväll köper ändå en biljett och skänker en slant, vilket jag tycker är jättehärligt. Jag var rörd, trött, glad och lycklig efteråt, säger Sandstedt. 

Nu har det hållits två välgörenhetskonserter till förmån för Musikhjälpen i Virserum och Lisa Sandstedt ser gärna att det blir en tradition så här i juletider. 

– Att det ska bli en tradition bestämde jag mig för redan 2019, sedan kom coronapandemin emellan 2020. Då kändes det som att man fick börja om på nytt. Jag ser att det kan bli en tradition. Om vi fortsätter att skänka pengar till Musikhjälpen eller till annat ändamål är inte bestämt. Jag känner i alla fall att en välgörenhetskonsert passar så otroligt fint i juletider.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt