Annons:

Två år efter succén – Sandstedt anordnar ny välgörenhetskonsert

Per Backstad och Lisa Sandstedt är två av artisterna som medverkar på nästa fredags välgörenhetskonsert i Virserums kyrka. Alla intäkter skänks till Musikhjälpen. Foto: Ossian Mathiasson

Två år efter succén – Sandstedt anordnar ny välgörenhetskonsert

Lisa Sandstedts välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen 2019 var mycket lyckad. Nu kommer uppföljaren då fjolårets konsert fick ställas in. 
– Jag är väldigt förväntansfull, säger Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat och ansvarig för konserten. 

Annons:

Lisa Sandstedt har för andra gången bestämt sig för att samla ihop sina musikaliska vänner och leverera en julkonsert i Virserums kyrka till förmån för Musikhjälpen nästa fredag. 

Julkonserten för två år sedan inbringade nästan 20 000 kronor till Musikhjälpen och Lisa Sandstedt hoppas på att uppföljaren blir lika lyckad. 

– Jag känner mig lugn och trygg med alla mina härliga medmusiker samtidigt som jag känner mig stressad som man alltid är inför sådana här projekt. Det känns väldigt bra och vi ligger långt fram med repetitionerna. Vi fick in runt 20 000 kronor sist och jag hoppas på ett liknande resultat i år. Alla musiker ställer upp ideellt och jag är glad för varje besökare som kommer. Det ska bli fantastiskt roligt och kommer bli en underbar kväll, säger Lisa Sandstedt. 

Svårare med biljettförsäljningen i år

Årets tema för Musikhjälpen är ”För en värld utan barnarbete” och alla intäkter för konserten går oavkortat till Musikhjälpen. 

– Jag hoppas att biljettförsäljningen tar ordentlig fart under sista veckan. Det har varit lite svårare i år, men jag tänker att det inte är så konstigt med tanke på pandemin. Jag har pratat med många personer som avvaktar då det finns en oro för vad som ska hända och om det blir fler restriktioner. Vi har sålt hyfsat med biljetter men jag jämför med sist vi hade denna konsert. 2019 kom 350–400 personer plus att det var många som bidrog utan att gå, vilket var häftigt. 

Lisa Sandstedt står för den musikaliska ledningen och Aspelands pastorat står bakom konserten som går under namnet ”Julen kan hjälpa”. 

– Årets konsert är i stort sett identisk med 2019 års konsert. Det är några nya ansikten och ny repertoar men det är ett identiskt upplägg med gammal traditionell musik och ny musik.

Solisterna som medverkar är Per Backstad, Therese Ström, Micke Lång, Julia Atterheim och Lone Wåxnäs. Ann-Marie Daag Albrechtsson uppträder med körsångare från Aspelands pastorats församlingar. 

– Vi är totalt 14 stycken musiker plus kören som medverkar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt