Annons:

Hultsfreds kommun kommer att öka det förebyggande arbetet mot hedersvåld. Foto: MostPhotos

Tummen upp för hedervåldsmotion – flera föreläsningar är att vänta

Kristdemokraten Åke Nilssons motion om information om hedersvåld och hedersförtryck får grönt ljus. Nu ska flera föreläsningar planeras in. 

Annons:

Fullmäktigeledamoten Åke Nilsson (KD) tog i en motion upp önskemålet om att Hultsfreds kommun ska informera i frågan om hedersvåld och hedersförtryck till fullmäktige vid lämpligt tillfälle och att riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) tillfrågas om att bistå med information. 

Motionen har berett av fullmäktiges och socialnämndens presidium som tycker att det finns anledning att sätta fokus på frågan. 
”Det är kommunens samlade ansvar att på något sätt se till att det finns stöttning för de familjer som är utsatta för hedersvåld”, skriver Hultsfreds kommun. 

Kommunfullmäktige får i uppdrag att planera in en föreläsning med GAPF i samband med ett fullmäktigesammanträde. Fullmäktiges ledamöter bjuds in, likaså andra aktörer inom civilsamhället. 

Socialnämnden och barn- och utbildningsnämndens ska i sin tur genomföra en utbildningsdag för skolungdomar med fokus på hedersvåld. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt