Annons:

Då flyttar verksamheten in i nya ambulansstationen:

Arbetet med nya ambulansstationen i Virserum har gått in i slutskedet. I månadsskiftet februari-mars är det dags för verksamheten att flytta in. Foto: Lotta Madestam

Då flyttar verksamheten in i nya ambulansstationen: "Enstaka saker vi behöver flytta med"

Arbetet med den nya ambulansstationen i Virserum har gått in i sitt slutskede. Fastigheten är tänkt att lämnas över till verksamheten i månadsskiftet februari-mars.

– Bygget går som planerat, slutbesiktningen är planerad till nästa vecka, säger regionens Mats Arvidsson som är byggprojektledare.

Annons:

Det är intensiva dagar nu, när byggnationen börjar närma sig slutet.

Förra veckan genomfördes en samordnad kontroll med alla involverade, för att se så alla driftsfunktioner fungerade.

– Det såg bra ut, allt fungerade som det ska, säger Mats Arvidsson. Nu närmar sig slutbesiktningen, som är inbokad till den 17 februari. Det har varit lite andra förutsättningar, med sjukdom till följd av covid-19 och längre leveranstider, men entreprenören räknar med att bli klar till utsatt datum. De har gjort ett bra jobb, trots rådande omständigheter.

Vad kvarstår av arbetet?

– Installation av regionens utrustning, som inte ingår i entreprenaden. För tillfället färdigmonteras vitvaror, larmutrustning och liknande och vi driftsätter alla fastighetstekniska system, parallellt med utvändig färdigställning.

Tanken är att lämna över fastigheten, som ligger utmed Målillavägen, i utkanten av samhället, till ambulansverksamheten i månadsskiftet februari-mars.

 Rulla på som vanligt

Melker Engström är ambulanschef i norra länet, med ansvar för Virserum-Hultsfred, Vimmerby och Västervik. 

Han kan berätta att verksamheten inte kommer att påverkas under tiden man flyttar, utan allt kommer rulla på som vanligt medan man byter lokal från dagens som ryms under vårdcentralen.

– Vi lämnar något gammalt och går till något nytt, så det blir inget driftstopp. Det är bara enstaka saker vi behöver flytta med oss, där bilen är det viktigaste. För den hjälpsökande blir allt oförändrat.

Vad kommer det betyda för verksamheten att komma till nya lokaler?

– Vi kommer få lokaler som är anpassade efter ambulansverksamheten med ändamålsenliga utrymmen för allt från tvätt till personalutrymmen. Ett problem har ju också varit det lilla garaget, med låg takhöjd. Nu får vi ett helt annat utgångsläge det här kommer bli riktigt bra.

Det finns planer på en officiell invigning, men när är inte bestämt än.

– Någon gång framåt maj skulle jag tro att allmänheten ska kunna komma hit och se hur fint det blivit. Till en början ska vi trimma in och driftsätta verksamheten nu i månadsskiftet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt