Annons:

Ny ambulans har tagits i drift – får plats i anpassat garage:

Virserums nya ambulansfordon är tagen i drift och golvet i nuvarande garage har sänkts för att göra plats åt den nya större modellen. Foto: Privat

Ny ambulans har tagits i drift – får plats i anpassat garage: "Betyder mycket"

Den nya ambulansbilen i Virserum är tagen i drift och nuvarande garage har anpassats för den nya större modellen Volvo XC90. 
– Det betyder mycket att vi har en mycket stabilare organisation, säger ambulanschefen Melker Engström.

Annons:

Det har nog inte undgått någon att det byggs en ny ambulansstation i Virserum med tanke på den livliga diskussionen om stationen ska förses med fysträningslokaler eller ej. 

Under de senaste veckorna har det även pågått ett arbete med att sänka golvet på den befintliga stationen i Virserum så de får in en ny ambulans i garaget. 

"Gått över sin förväntade livslängd"

Nu meddelar ambulanschefen Melker Engström att golvet i nuvarande garage är sänkt och att den nya ambulansen är levererad och tagen i drift. 

– Den nya ambulansen är drift från och med i dag. Det betyder mycket att vi har en mycket stabilare organisation. Det har varit en osäkerhet fram till nu med tanke på att bilen som vi lämnar har gått mer än vad den brukar göra i antal mil. Bilen har gått över sin förväntade livslängd, säger Melker Engström. 

Hur har arbetet gått med att sänka golvet? Har det påverkat verksamheten?

– Det har flutit på bra så det har i stort sett inte påverkat verksamheten på något sätt. Vi har haft väldigt bra hantverkare som har varit flexibla så det tog inte ens en arbetsvecka att göra denna åtgärd. Det har varit smidigt och kostnadseffektivt. En liten påverkan och en liten kostnad. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Melker Engström. 

"Behöver inte kompromissa"

Han tycker att det är mycket positivt att de kan ha det nya fordonet i garaget från och med nu. 

– Det känns extra roligt. Vi behöver inte kompromissa utan vi har fått det vi vill ha i fordon och nu kan vi ha den i vårt garage. Den ska följa med till den nya ambulansstationen. Den här tidsplanen följer väl bilen, men det är stationen som inte har gjort det. Golvsänkningen är en lösning för att den nya stationen inte är färdigbyggd än. 

Det är många inom ambulansen som har bidragit till att det har gjorts, enligt Engström. 

– Stora arbetsinsatser och tålamod från personalen har gjort det här möjligt. Tillsammans har vi gjort det här bra. Det har varit mycket motgångar så det har varit en lång uppförsbacke och en styrka att hålla ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt