Annons:

Ronja, 25, bytte bransch för några år sedan – nu är hon ny chef för butik i Virserum

25-åriga Ronja Thoresson är ny butikschef på Coop i Virserum. Foto: Privat

Ronja, 25, bytte bransch för några år sedan – nu är hon ny chef för butik i Virserum

25-åriga Ronja Thoresson bytte bransch för två och ett halvt år sedan. Nu är den tidigare undersköterskan ny butikschef på Coop i Virserum.
– Känslan var underbar när jag fick jobbet, säger hon. 

Annons:

25-åriga Virserumsbon Ronja Thoresson tog den 1 februari över stafettpinnen som butikschef på Coop i Virserum efter Martina Gunnar. 

Värt att notera är att hon bytte bransch för två och ett halvt år sedan och har nu jobbat som butikschef i en knapp månad. 

– Jag är i grund och botten utbildad undersköterska och jobbade inom vården fram till att jag började på Coop för två och ett halvt år sedan. Jag slutade jobba inom vården för att jag kände att utvecklingen gick snarare bakåt än framåt, säger Ronja Thoresson. 

Trivs med att jobba i butik

Hon sökte då en ledig tjänst på Coop i Virserum och började jobba i butik för första gången i sitt liv. 

– Jag hade till att börja med en provanställning på tre månader innan jag fick fast anställning. Jag blev ställföreträdande butikschef till Martina i slutet av 2019, säger Ronja Thoresson. 

Hon fick i december veta att Martina Gunnar hade sagt upp sig från butikschefstjänsten och blev tillfrågad om att söka tjänsten. 

– Jag var snabb med att söka tjänsten och var på intervju i mitten av december. Två veckor senare, någon vecka innan jul, fick jag jobbet som butikschef. Det var underbart, det var det jag ville. När jag började på Coop märkte jag snabbt att jag brinner för detta och vill utvecklas, säger Thoresson. 

"Både underbar och extremt jobbig"

Hon tog över butikschefsjobbet den 1 februari. 

– Den första tiden har varit både underbar och extremt jobbig. Vi drabbades av sjukdomar de två första veckorna i februari 2022 då två av totalt fem anställda blev sjuka. Vi löste det och nu har vi kommit i fas med allting. 

Vad har du för tankar kring framtiden?

– Mitt mål är att omsätta så vi får en utveckling i hela butiken. Vi har ökat omsättningen och ökat antalet kunder under årets två första månader jämfört med fjolåret. Vi har nya frysar som kommer levereras denna vecka så det finns en plan som vi jobbar med steg för steg. 

Vad känner du att det finns för utvecklingsmöjligheter i butiken? 

– Det behövs egentligen en totalrenovering, både invändigt och utvändigt. Vi börjar med att byta ut frysar, kylar och inredning och målet är att hela butiken ska fräschas upp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt