Annons:

Försäljningen av anrik herrgård pausad – ägarna kör en säsong till

Försäljningen av den anrika herrgården har pausats. Foto: MostPhotos

Försäljningen av anrik herrgård pausad – ägarna kör en säsong till

Försäljningen av den anrika Storebro Herrgård är pausad. Den ligger inte längre ute till försäljning.
– Vi har inte fått fram rätt köpare, säger vd:n och ägaren Tord Hjerpe.

Annons:

Det var tidigare i år som den anrika Storebro Herrgård kom ut till försäljning. Utgångspriset låg på 14 miljoner kronor och intresset för herrgården, med anor från 1800-talet, beskrevs vara stort.

– Jag önskar och hoppas hitta någon som vill fortsätta i den andan som vi gjort. Det har blivit ett omtyckt hotell och högt rankat på alla bokningssidor, så det är kul om någon vill fortsätta i den andan. Vi har bygglovet och allt hotellklassat så allt är klart för att driva det. Det är nästan lite museikänsla över herrgården, så det är roligt om många får ta del av den fantastiska miljön, sa ägaren Tord Hjerpe. 

Annonsen på Hemnet besöktes tiotusentals gånger, men någon försäljning har det inte blivit. Nu har försäljningsprocessen stoppats.

– Jag har pausat processen och kopplat bort mäklarfirman som har haft det. Vi har helt enkelt inte fått fram rätt köpare. Det är inte det mest optimala läget med en kris i världen. Människor är oroliga och de flesta är återhållsamma och avvaktande. Det är inte rätt tid att ha något ute till försäljning, säger Tord Hjerpe.

Kan bli kortare säsong

Att sälja den här typen av verksamhet krävs en speciell kompetens, menar ägaren.

– Det är inte en villaförsäljning om man säger så och nu har vi valt att gå en annan väg. Just nu avvaktar vi, men om någon är intresserad går det fortfarande att prata affär. 

Nu kommer man därför driva vidare verksamheten en sommarsäsong till. Orsaken till att man började titta på en försäljning från första början var hälsoskäl.

– Det är inget akut så, utan mer att det är tungt och tufft i längden. Långsiktigt sätter vi hälsan först än att hålla på i tio år till, men vi kommer köra en säsong till. Antingen tar vi in ytterligare personal eller så kan det bli så att vi kör en kortare säsong. Det behöver inte vara tio veckor, utan kan vara fem eller sex veckor.

"Fullt möjligt"

Tord Hjerpe är dock tydlig med att det är roligt att driva verksamheten.

– Det är jätteroligt att vara där och vi lider inte av det. Men däremot är det inte hållbart i längden, säger han.

Läggs den ut till försäljning i höst igen?

– Det är fullt möjligt. Vi får se hur marknaden ser ut där. Blir det ett börsras kanske man inte sitter med en kassa som gör att man vill satsa på det här just nu. Vi får se efter sommaren, det är inget som är akut så. 

Simon Hedlund, mäklare på Eklund Stockholm New York, sa så här förra veckan till vår tidning.

– Ägaren har valt att gå vidare på annat sätt och jag har inga kommentarer till det. Vi önskar honom lycka till, sa han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt