Annons:

Biblioteket agerar och sätter lås på toaletterna:

Hultsfreds bibliotek sätter lås på toaletterna efter den senaste tidens skadegörelse och stölder. Foto: Privat

Biblioteket agerar och sätter lås på toaletterna: "Avskräckande effekt"

Hultsfreds bibliotek agerar efter den senaste tidens skadegörelse och stölder på toaletterna. 
– Vi har låssystem på våra toaletter och vi tror att det kommer ge den effekt som vi hoppas på, säger bibliotekschefen Lisa Johansson Schounke.

Annons:

Polisen har på sistone fått in flera skadegörelse- och stöldanmälningar från biblioteket i Hultsfred. Vår tidning har rapporterat om att toalettpapper har stulits vid olika tillfällen och att biblioteket har blivit av med dagstidningar, böcker och en dator. 

Nu har det hänt mer på biblioteket. En tvålbehållare på en vägg är bortsliten, brandvarnaren på handikapptoaletten har monterats ner och någon har stulit toarullar, både 28 april och 29 april, från handikapptoaletten. Biblioteket upptäckte på måndagen att de har blivit av med fem hörlurar till datorerna och surfplattorna. 

Bibliotekschefen Lisa Johansson Schouenke berättar att det hänger samman med borttagandet av den offentliga toaletten strax utanför biblioteket. 

– Det har lett till att vi har fått in nyttjarna in i biblioteket då vi är närmast där den tidigare toaletten låg, säger Lisa Johansson Schouenke. 

"Avskräckande effekt"

Nu har biblioteket i Hultsfred satt lås på toaletterna för att få stopp på brottsligheten.

– Vi har bytt så vi har sedan i förrgår låssystem på våra toaletter. Det gör att det har lugnat ner sig betydligt på några få dagar. Fastighetsägaren har hjälpt oss med det. En snabb och smidig lösning på problemet, säger hon. 

Varför tar ni till denna åtgärd?

– Med tanke på att toaletterna ligger så skyddade så ser vi inte vad som händer. Man kan lätt bara gå in och ut och personalen har därmed ingen koll på vem det är som har varit in på toaletterna och förstört. Om man vill nyttja toaletterna måste man komma till receptionsdisken för att låna nyckel av personalen. Det gör att man blir uppmärksammad när man går på toa på biblioteket i Hultsfred och det blir en avskräckande effekt för de som går på toaletten av andra anledningar. Bara på de här dagarna har varit betydligt lugnare så vi tror att det kommer ge den effekt som vi hoppas på.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt