Annons:

Evenemang växer med en dag och öltält:

Hultsfredsdagen växer från en dag till två – och en festkväll med öltält, grillbuffé och DJ Strömbom. Hultsfred Handel, med bland andra Jenny Nilsson, hoppas få en stadsfestivalkänsla på det hela. Foto: Lotta Madestam

Evenemang växer med en dag och öltält: "Vill ha stadsfestivalkänsla"

Hultsfredsdagen växer. Efter två års uppehåll kraftsamlar Hultsfred Handel och utökar eventet till två dagar och festligheter på fredagskvällen med öltält, grillbuffé och discjockey.
– Vi tänkte att det inte hänt så mycket under två år med corona, så då kan det vara trevligt att det blir lite mer på programmet än det brukar vara.

Annons:

Det säger Christian Ryning, ordförande i Hultsfred Handel, som kan berätta att Hultsfredsdagen blir ett tvådagarsarrangemang den 27-28 maj.

– Sedan nuvarande styrelsen i Hultsfred Handel tog över har det inte hänt så mycket. Vi gjorde en julskyltning som vi var mycket nöjda med, men det känns som byborna haft höga förväntningar på att det ska hända mycket, mycket mer. 

– Men, tillägger han, det har ju inte varit genomförbart med nya restriktioner hela tiden, så nu vill vi passa på att bjuda på något extra. Det är möjligt tack vare att företagare gått in med extra kapitaltillskott.

Till långt in på natten

Fredagsprogrammet inleds med Clownen Mike, det kommer finnas ett barntivoli och det blir musikunderhållning, först med Vimmerbymusikern Per Backstad följt av dansbandet Rolf-Åkez från Mönsterås.

Det blir traditionell torghandel och på Palace Hotell uteservering ordnar konstnären Malin Hjalmarsson vernissage och bubbelprovning under rubriken ”Sinnlighet”.

– Redan från middagstid och fram till midnatt är öltältet öppet. Hela det projektet görs ideellt, där eventuellt överskott tillfaller Hultsfred Handel som har en ganska skral kassa. Nu hoppas vi det kan komma in en slant till framtida arrangemang.

Det blir grillbuffé och olika foodtrucks, tidigare på kvällen underhåller Heart and Bones från Mariannelund och senare på kvällen fram till midnatt blir det disco med DJ Strömbom.

Vad är er ambition med att förlänga Hultsfredsdagen, till att även omfatta en festkväll?

– Vi vill inte bara ha ett dagsprogram, utan försöka få en stadsfestivalkänsla på det hela. Det känns lite roligt och vi tror det kan uppskattas efter två år med corona.

Något för alla

Lördagen blir marknadsdag och då arrangerar också Hultsfreds Löparklubb ”Ranta runt i Hultsfred”, ett barnlopp mitt i centrum för de upp till tolv år, där alla deltagare belönas med medalj.

Under dagen visar också ÖSK den offentliga toaletten och kommunen kommer ha aktiviteter i Aktivitetsparken, bland annat ska schackspelet invigas.

– Vi tror verkligen det här kan bli en folkfest, där vi tänkt brett för att det ska finnas någonting för alla, säger Christian Ryning. Det känns jätteroligt, Hultsfredsborna är fantastiska på att stötta oss småföretagare, så det är roligt att ge tillbaka. Nu hoppas vi det här ska bli inte bara en, utan två glädjefyllda dagar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt