Annons:

  • "Hela första kilometern norr över från Målilla sett är lite kämpig för oss. Det bygger snabbt på med köer och så fort vi når rondellen med köerna då blir det att det korkar igen", säger projektledare Johan Sundman. Foto: Lotta Madestam

  • Under tisdagen var det extra rörigt i rondellen, med vakter som stoppade trafiken med jämna mellanrum i alla körriktningar, utan norr ifrån. Foto: Lotta Madestam

Extra rörigt i rondellen med långa stopp – projektledaren förklarar varför

Under tisdagen var det extra rörigt i rondellen, med vakter som stoppade trafiken med jämna mellanrum i alla körriktningar utan söder ut.
– Det är tyvärr ofrånkomligt, men vi hoppas på överseende, säger Johan Sundman, projektledare på Trafikverket.

Annons:

Det bildades långa köer i alla körriktningar i rondellen när vakter stoppade trafiken med jämna mellanrum under tisdagen. Johan Sundman förklarar varför.

– Vi har påbörjat asfalteringsarbetet och nu läggs toppen, det vill säga det färdiga lagret och då är det jättevikigt med kyltiden innan den kan trafikeras, så när de lägger den asfalten närmast rondellen är det ofrånkomligt att det blir rörigt i rondellen.

Enligt Johan Sundman försöker man hålla stopptiden så kort som möjligt.

– Hela första kilometern norr över från Målilla sett är lite kämpig för oss. Det bygger snabbt på med köer och så fort vi når rondellen med köerna då blir det att det korkar igen.

Johan Sundman kan tänka sig att det blir något liknande en gång till, för ett körfält läggs nu och nästa framöver.

– När det blir vet jag dock inte nu, säger Sundman, som hoppas på överseende med köbildningarna som blir. Som sagt, vi försöker hålla stopptiden så kort som möjligt.

Trafiken söder ut har sitt stopp tidigare, ett par kilometer innan rondellen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt