Annons:

Han är ny verksamhetschef inom socialförvaltningen:

Joachim Åberg har tillträtt jobbet som ny verksamhetschef inom socialförvaltningen på Hultsfreds kommun. Foto: Privat

Han är ny verksamhetschef inom socialförvaltningen: "Så mycket goda krafter"

Joachim Åberg är ny verksamhetschef inom vård och omsorg på socialförvaltningen i Hultsfreds kommun. 
– Jag har varit här i sex veckor och det finns så mycket goda krafter, säger han i en intervju med Dagens Hultsfred. 

Annons:

Joachim Åberg är Katarina Dunhages ersättare som verksamhetschef inom socialförvaltningen och presenterade sig för politikerna i socialnämnden tidigare i veckan. 

Han ansvarar för hemtjänstverksamheten, omsorgen av funktionshindrade och LSS-verksamheten. Verksamhetschefskollegan Marie Pihl är övergripande chef för särskilt boende, korttidsboende och bemanning. 

– Han hade sett positiva saker av vår förvaltning och var riktigt glad över att få jobba här och såg positivt på framtiden. Han har god erfarenhet av ledarska och går in i det som Katarina har jobbat med, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

"Viktiga ord som betyder något"

Joachim Åberg, ursprungligen från Stockholm, tillträdde tjänsten som verksamhetschef i slutet av april och kommer närmast från fem och ett halvt år som enhetschef inom Uppvidinge kommuns socialförvaltning. Han har dessförinnan en bakgrund som rektor. 

Han har fått en positiv bild av Hultsfreds kommun under så pass kort tid. 

– Det som slår mig är att det finns några uttryck som jag tycker om och som jag tycker genomsyrar alla de delar som jag har träffat. Det ena är lite bättre varje dag, det andra är att man säger att man har ett stort brukarfokus och det tredje är att vi möts vid känsla av värdighet. Allt det vi gör är hela tiden någon form av återkoppling till: för vems skull och vem har vi i fokus? Det är viktiga ord som betyder något och det säger väldigt mycket om hur vi ser på det uppdrag vi har. Det är en omedelbar reflektion efter sex veckor, att man menar allvar, säger Joachim Åberg.

Han tycker också att det är en kommun som satsar för att det ska bli bra. 

– Man bygger om äldreboendena och gruppbostäderna och det finns en vilja till att det ska vara bra. Riktningen är vems skull och det är för brukaren och medborgaren.  Jag ser med stor tillförsikt fram emot jobbet och slås av att den röda tråden med brukarfokus hos alla medarbetare som jag har träffat.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt