Annons:

SMHI har utfärdat gula varningar för både åska och skyfallsliknande regn. Foto: Pixabay

Dubbla varningar från SMHI – risk för både åskoväder och skyfall

SMHI varnar för skyfallsliknande regn och åskoväder i stora delar av Kalmar län och närliggande områden. 

Annons:

SMHI har utfärdat två gula varningar för stora delar av Kalmar län. Det rör sig om en varning om kraftig åska och det är också risk för skyfallsliknande regn. 

Varningen om kraftig åska rör nästan hela länet och kan pågå under kvällen och natten. Det kan påverka allmänheten genom långsammare trafik, risk för att källare, dagvattensystem och vägar översvämmas. Det är också risk för störningar i elförsörjningen och tågtrafiken på grund av blixtnedslag.

Det ökar också risken för att bränder uppstår. 

I stora delar av länet är det också en gul varning för skyfallsliknande regn. Den varningen gäller från eftermiddag fram till tidig lördag morgon. 

"Vi är inne i en mycket varm, fuktig och ostabil luftmassa och från i eftermiddag väntas på många håll regn- och åskskurar som kan ge stora mängder regn på kort tid. Exakt plats och tidpunkt för de kraftigaste skurarna är mycket svårbedömt", skriver SMHI. 

Varningen kan komma att utökas under lördagen, skriver SMHI. Vimmerby kommun ligger precis vid gränsdragningarna för både varningarna och kan komma att undslippa båda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt