Annons:

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Nyinflyttade Olov Karlsson fick den äran att klippa det blå-gula bandet, som undersköterskan Johan Ena håller i, när särskilda boendet på Vetlandavägen i Målilla invigdes efter om- och nybyggnationen. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Jenny firade tillsammans med mamma Marithza som bor i den nybyggda delen. "Hon trivs väldigt bra. Här är väldigt trevlig personal, så jag känner mig trygg med att ha mamma här", sa Jenny. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Den 5 september flyttar boende på Aspedalsgatan (tidigare Lindgården) i Hultsfred till Målilla. Eva Wallerstedt och Per-Inge Stenberg var tillsammans med personal på plats för att titta på deras nya boende. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Kommunalrådet Lars Rosander, tillika ordföranden i Hultsfred Trygga hem, var glad över att man äntligen var framme vid dagen för invigningen av om- och nybyggda äldreboendet i Målilla. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Verksamhetschef Marie Pihl visade politiker, tjänstemän och andra intresserade runt i de renoverade och nybyggda lokalerna. Särskilt de stora och rymliga toaletterna är hon nöjd med, som alla har allt från höj- och sänkbar toalett till kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Musiker Lisa Sandstedt underhöll till eget pianoackompanjemang. Majken Andersson, boende på Vetlandavägen, stämde i med sång. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Det blev en trevlig stund när särskilda boendet Vetlandavägen, tidigare Hemgården, invigdes efter att 27 rum renoverats och 23 nya byggts. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Rundvandring i de renoverade lokalerna. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Innergården. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Ett av flera gemensamhetsrum. Foto: Lotta Madestam

  • Stor fest när 50 lägenheter invigdes:

    Foto: Lotta Madestam

Stor fest när 50 lägenheter invigdes: "Glädjande stund"

Äntligen var dagen här. Nyinflyttade Olov Karlsson fick den äran att klippa bandet när äldreboendet i Målilla invigdes efter att en del byggts ny och en byggts om.
– Det är en glädjande stund att vara socialnämndens ordförande i Hultsfreds kommun, sa Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Ja, nog märkte man att det var en efterlängtad dag. Det var uppsluppen stämning och glädje, när boendet för äldre på Vetlandavägen (tidigare Hemgården) visades upp i sin nya prakt.

I matsalen, eller numera kallas det restaurang, hade man dukat upp med snittar, bubbelvatten och cider, kaffe och kaka för att fira. 

Många talare belyste glädjen

Talarna var många efter enhetschef Christina Hjalmarsson som inledde med att hälsa alla välkomna. Följt av verksamhetschef Marie Pihl som särskilt berömde personalen, för hur de jobbat på bra under den långa byggtiden och allt jobb de lagt ner på att göra boendet så fint.

– Nu står vi här äntligen. Jag är så glad för detta nya, fina boende man fått i Målilla, sa hon.

Stolta över resultatet

Hon i likhet med Per-Inge Pettersson (C) var märkbart stolta.

– Det är en glädjande stund att vara socialnämndens ordförande i Hultsfreds kommun. För det här är en resa som började hos socialnämnden för flera år sedan.

Han berörde också namnbytet från Hemgården, till att man nu säger kort och gott Vetlandavägen.

– Alla som bor här har en lägenhetsadress som alla andra samhällsmedborgare, sa Per-Inge Pettersson som inledde med att berätta om utvecklingen: från att man förr sa fattigstuga, följt av ålderdomshem till att nu prata om den adress som de boende faktiskt bor på. 

Även kommunalrådet Lars Rosander, i egenskap av ordförande i Hultsfred Trygga hem fick fatta mikrofonen och berätta mer om bygget och den långa processen.

Där efter fick nyinflyttade Olov Karlsson den äran att klippa det blågula bandet. 

Hur kändes det?

– Det var inte första gången, utan jag invigde också motorsågsmuseet i Målilla, sa han sedan han lämnat ifrån sig saxen.

Olov flyttade till Vetlandavägen så sent som i måndags och är mycket nöjd med sitt nya hem.

– I synnerhet med att få lagad mat varje dag, den tycker jag är bra och god, tillade han.

”Känner mig trygg”

Jenny Velinder firade tillsammans med sin mamma Marithza, som bor i den nya delen.

– Hon trivs väldigt bra här. Personalen är väldigt trevlig så jag känner mig trygg med att ha mamma här. Det är så fint ordnat och det var väldigt roligt att se att det blivit så fint. Riktigt roligt att det satsas, sa hon tacksamt.

27 rum har renoverats och 23 byggts nya i den del som togs i bruk för ett år sedan.

– Förändringen nu är att det inte bara är ett demensboende, utan här kommer också vanligt åldrande människor att bo, så kallad somatisk äldreomsorg, sa Per-Inge Pettersson.

Rundvandring i lokalerna

Många var intresserade av att gå en rundvandring, som genomfördes i mindre grupper, för att stilla sin nyfikenhet på det färdiga resultatet.

Här finns flera gemensamma sällskapsrum och aktivitetsrum och de boende kan välja mellan att äta i restaurangen eller i de mindre matsalarna.

Man fick också kika in i lägenheterna, som har egen uteplats och moderna rymliga badrum med bekvämligheter som höj- och sänkbara toaletter och handfat liksom kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Ett rum ska bli "spaavdelning" med ett stort, rymligt badkar och här finns också en lägenhet för långväga gäster, plus att det finns wifi i hela huset.

Arbetet med att bygga om och till Aspedalsgatan i Hultsfred fortsätter som planerat. 

– Där efter står Mörlunda och Vena på tur, redogjorde Lars Rosander.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt