Annons:

Då går startskottet för stor ombyggnation i centrala Hultsfred

Första spadtaget för ombyggnationen av Tors Plan i Hultsfred tas på söndag förmiddag. Foto: Lotta Madestam

Då går startskottet för stor ombyggnation i centrala Hultsfred

Ett första spadtag för ombyggnationen av Tors plan i centrala Hultsfred tas av kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) på söndag förmiddag. 

Annons:

Arbetet med att bygga om Tors plan i centrala Hultsfred startar nu i september och beräknas vara klart under nästa sommar.

Torget ska förses med ny markbeläggning, ny belysning, nya planteringar, nya sittplatser och en vattenspegel tar plats på torget. Först och främst ska området VA-saneras, vilket betyder att gamla vatten- och avloppsledningar ska bytas ut mot nya. 

Den kommande ombyggnationen kommer påverka trafiken runt torget. Sträckan längs Storgatan som gränsar till Tors plan stängs av för trafik, vilket medför att biltrafiken leds om via angränsande gator. Genom att stänga av delar av Storgatan skapas ett stort och sammanhängande torg.

”Tanken är att binda ihop Mimerparken, gågatan och Köpingsparken och att skapa säkra passager för fotgängare. Huvudfokus är att skapa ett trivsamt torg med möjlighet till gemenskap och aktivitet”, säger projektledare Hanna Johansson och byggledare Jennie Konradsson i en kommentar till kommunens hemsida. 

Första spadtaget tas på söndag

På söndag klockan 10 går startskottet går startskottet för ombyggnation då kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) tar det första symboliska spadtaget. Kommunens representanter kommer i sin tur informera om projektet 

Projektet är en del av Hultsfreds kommun Makeover som syftar till att försköna den fysiska miljön.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt