Annons:

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Rebecka Sjöholm, Andreas Elvingsson, Johannes Wetterqvist och deras vänner älskar att få sjunga i Glada Mellokören, som nu planerar för konsert i Valhall den 5 november som grand finale på projektet. Foto: Lotta Madestam

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Växeln hallå, som Janne Lucas Persson kom på andra plats med i den svenska Melodifestivalen 1980, är en riktig favorit. Då tar Christin Persson, Irene Karlsson och Rebecka Sjöholm i från tårna. Foto: Lotta Madestam

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Annika Stagård leder Glada Mellokören, en körsatsning för människor med funktionsvariationer. Projektet finansieras av Region Kalmar län och Studieförbundet Vuxenskolan. Foto: Lotta Madestam

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Christin Persson visar med fingrarna vad hon tycker om Glada Mellokören, det är ren kärlek. "Man blir glad och pigg", enas gruppen. Foto: Lotta Madestam

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Rebecka Sjöholm, närmast kameran, ska till och med få sjunga solo med artisten Jan Johansen. Hon blir lite nervös bara hon tänker på det, men roligt ska det bli. Foto: Lotta Madestam

 • Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

  Foto: Lotta Madestam

Ren och skär glädje – nu har projektkören stora planer på G

Christin Persson formar fingrarna till ett hjärta – för att förstärka vad hon tycker om Glada Mellokören. Regionens körsatsning för människor med funktionsvariationer sprider glädje och lycka.
– Jag längtar hit varje vecka, säger Andreas Elvingsson från Målilla, som inte vill missa en körövning.

Annons:

Det är tisdag och dags för veckans höjdpunkt. För det är precis så vännerna beskriver körövningen, som Annika Stagård håller i.

Projektet, som finansieras av Region Kalmar län och drivs av Studieförbundet Vuxenskolan, startade i våras i Hultsfred som första ort i länet eftersom man kommit längst där tack vare Annika Stagårds vilja att leda Glada Mellokören.

– Det är så fantastiskt roligt, säger hon. Här finns bara musik och glädje.

– Det är väldigt bra att vi får sjunga ihop, man blir glad och pigg, tycker alla i halvcirkeln runt Annika.

Sjunger mellolåtar

Ja, nog är det glädje alltid att få sjunga tillsammans. Alla de där sångerna som sjungits på Melodifestivaler genom åren. Som favoriterna Växeln hallå, som Janne Lucas Persson kom på andra plats med i den svenska Melodifestivalen 1980, och för att inte tala om Bang-a-boomerang. Då åker handen upp i luften för varje ”bang”.

– Nu kör vi så det ryker, säger Christin Persson.

Jan Johansen kommer

Hon och kamraterna håller som bäst på att öva inför en konsert i Valhall den 5 november tillsammans med husbandet Lars Eriksson, piano, Bert Olausson, bas och Tommy Eklund, trummor.

Till Hultsfred för att medverka kommer också artisten Jan Johansen, som är mångas idol. Rebecka Sjöholm ska till och med få sjunga solo med honom, berättar hon.

– När de gav förlag på en av Jannes låtar, undrade jag om de gillar honom. När svaret blev ja, undrade jag om vi skulle ringa honom. De trodde det var skoj först när han svarade, men jag samarbetar ju en del med honom och nu har vi klart med sponsorer så vi kunnat ta hit honom till vår konsert, berättar Annika.

Gruppen kan också stolt berätta att blir det pengar över, de hoppas ju förstås sälja många biljetter, då vill de skänka de pengarna till Cancerfonden.

– Det ska bli så roligt att få sjunga inför publik, säger Iréne Karlsson. Och med en riktig artist. 

The grand finale

Det har blivit paus i sjungandet. Det är nästan så det inte går att slita gruppen från sina platser. Tur Annika kan locka med kaffe och kaka.

Då blir det tid till att prata om lite annat som hänt eller händer i veckan och förstås planerar man vidare.

– Gå nu all-in. Det ska vara färg och paljetter, uppmanar Annika.

Det är ju the grand finale. Projektet är tänkt att bara hålla på i två terminer, de är snart slut nu.

– Så får vi se om det kan bli någon fortsättning sedan. Vi har fler som vill vara med, men det är svårt för personalen att avsätta tid till att följa med.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt