Annons:

  • Glada Mellokören fick stående ovationer –

    Johannes Wetterqvist, Andreas Elvingsson, Irene Karlsson, Christin Persson och Rebecka Sjöholm avslutade projektet Glada Mellokören genom att ge en konsert på Valhall, under ledning av körens ledare Annika Stagård. Foto: Privat

  • Glada Mellokören fick stående ovationer –

    Hela glada gänget på scen. Foto: Privat

  • Glada Mellokören fick stående ovationer –

    Man hade fått med sig artisten och mellorutinerade Jan Johansen som medverkade under konserten, både med egen sång och genom att sjunga duett med Rebecka Sjöholm. Foto: Privat

Glada Mellokören fick stående ovationer – "Strålade av lycka"

Deltagarna i Glada Mellokören fick vara stjärnor för en dag, när det gavs en konsert på Valhall. Publiken blev större än vad arrangören vågat hoppas på och de uppmuntrade kören med stående ovationer.
– Det var fantastiskt roligt att se deras lycka, säger körens ledare Annika Stagård.

Annons:

Glada Mellokören har genomförts som ett projekt för människor med funktionsvariationer, som Studieförbundet Vuxenskolan drivit och Region Kalmar finansierat.

I lördags genomförde körens fem deltagare en konsert, som en final på projektet, tillsammans med musikerna Lars Eriksson, piano, Bert Olausson, bas och Tommy Eklund, trummor, och även mellorutinerade artisten Jan Johansen på scen.

– Det blev en fantastisk kväll, säger Annika Stagård. Kördeltagarna hade scenkläder och vi hade Pommac, fina glas och snittar i logen, så de fick vara stjärnor för en kväll – det var så himla roligt att se.

Möttes av stående ovationer

Det var lite nervöst i början av veckan för då det var bara ett 30-talet biljetter sålda.

– Men det var körens dag, så vi bestämde oss för att köra oavsett, säger Annika Stagård. Vi hoppades att det skulle rassla till mot slutet och kanske komma ett 70-tal.

– Nu blev det 101 i publiken, så det var fantastiskt roligt. Publiken gav dem dessutom så mycket kärlek och de fick stående ovationer på slutet, så de bara strålade. Någon sa att ”det här blir ett minne för livet”. Det var så härligt att se deras lycka.

”Jättefin föreställning”

My Larsson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan, är också nöjd.

– Vilken kväll det blev. Fantastiskt! Det var en jättefin föreställning, Annika Stagård har gjort ett jättefint jobb. Det blev ju dessutom en jättebra uppslutning med över 100 i publiken. 

Kan det bli en fortsättning på projektet?

– Vi får se om går att hitta något annat sätt att finansiera det, säger Annika Stagård. Jag ska prata med kommunen om det går att lägga det i deras dagliga verksamhet, då kanske det dessutom kan vara en lösning som gör att fler kan vara med.

My Larsson tillägger:

– Vad jag vet förs det diskussioner kring om det kan bli en fortsättning på något sätt. Annars är själva projektet avslutat, det är bra i Oskarshamn det pågår en stund än, för där gjorde man en turné av det och sjunger på äldreboenden.

Hur ser du på resultatet av projektet?

– Vi är väldigt stolta över att det blev som det blev. Körmedlemmarna har ju varit så glada över detta och det syntes på scen också, säger hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt