Annons:

Skolor i trakten bjuds in till klassfotboll i Virserum i vår

Virserums SGF planerar för en fotbollsturnering där skolklasser i närområdet tävlar mot varandra inom varje årskurs. Bilden är tagen vid ett klassfotbollsevent i Västergötland. Foto: Jonas Andersson

Skolor i trakten bjuds in till klassfotboll i Virserum i vår

Virserums SGF kommer starta en fotbollsturnering som vänder sig till skolklasser med mixade lag. Klassfotbollen ska anordnas i slutet av maj nästa år.
– Vi hoppas på 40–50 lag under första året, säger Ylva Nyberg, initiativtagare och engagerad i VSGF:s fotbollssektion. 

Annons:

Ylva Nyberg bodde i Vara kommun i Västergötland i några år och uppskattade initiativet med att det anordnades klassfotboll i flera kommuner. 

– Det var ett trevligt arrangemang som både barn och föräldrar uppskattade. Alla såg fram emot att det skulle bli klassfotboll på våren. Jag flyttade till Hultsfreds kommun för ett år sedan och har tänkt att vi måste ha klassfotboll i Småland också, säger Ylva Nyberg. 

Klassfotboll i Virserum nästa vår

Ylva Nyberg är engagerad i Virserums SGF:s fotbollssektion som ligger bakom initiativet med klassfotboll i Virserum lördagen den 27 maj. 

Klubben skickade i början av hösten ut ett informationsbrev till alla skolor med låg- och mellanstadium i Hultsfreds kommun, Uppvidinge kommun och Högsby kommun samt närliggande skolor i både Vimmerby kommun och Vetlanda kommun. 

– Vi har i första hand försökt gå ut till skolor men vi kommer även gå ut till fotbollsföreningar för att se till att så många som möjligt får reda på att det blir klassfotboll i Virserum. Vi vill nå klassföräldrar som följer med barnen på turneringsdagen eftersom det är utanför skoltid. Läraren är egentligen bara informationsförmedlare. Vi kommer göra allt vi kan för att detta ska bli ett trevligt evenemang, säger Ylva Nyberg. 

Skolorna kommer få en officiell inbjudan i början på nästa år och nu pågår ett stort informationsarbete. 

– Det är efter det som lagen kan anmäla sig. Klassfotbollen är öppen för alla elever från förskoleklass till årskurs sex. Vi har pratat med många av skolcheferna men vi vet inte riktigt hur långt informationen har spridit sig, säger Ylva Nyberg. 

Hur många lag hoppas ni att det blir i vår?

– Vi hoppas på 40–50 lag år ett och det blir lördagen den 27 maj. På sikt hoppas vi på 100 lag och då blir det en tvådagarsturnering. 

"Skapa en trevlig tradition"

Alla deltagare tillhandahåller en egen t-shirt, som fungerar som matchtröja, en vattenflaska och klassen får en fotboll. 

Ylva Nyberg tycker att det finns många syften med att anordna klassfotboll i Virserum. 

– Det är för att få många att hitta till fotbollen, att skapa en trevlig tradition för skolklasser i slutet av vårterminen och att sätta Virserum och Virserums SGF på kartan. Vi hoppas att vi på sikt ska kunna tjäna lite pengar till vår ungdomsverksamhet för att kunna bredda den och göra ännu mer än vad vi gör i dag. Vi har åtta ungdomslag i dag och hoppas på fler.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt