Annons:

  • Stort intresse för nytt fotbollsinitiativ i Virserum:

    Spelarpaketen till Virserums klassfotboll har packats med t-shirts, boll och vattenflaskor. Foto: Privat

  • Stort intresse för nytt fotbollsinitiativ i Virserum:

Stort intresse för nytt fotbollsinitiativ i Virserum: "Fantastisk siffra"

För första gången arrangeras klassfotbollen i Virserum. 55 lag i sju olika åldersklasser kommer till spel. 
– Vi tycker att det är en fantastisk siffra, säger Ylva Nyberg. 

Annons:

Klassfotbollen är en fotbollsturnering för klasslag från förskoleklass till årskurs sex. Initiativtagaren Yla Nyberg berättar att det blir en fotbollsfest med 55 deltagande klasslag från skolor i bland annat Hultsfred, Vetlanda, Vimmerby, Högsby och Uppvidinge kommuner på Virumsvallen i Virserum lördagen den 27 maj. 

– 55 lag kommer till spel och vi tycker att det är en fantastisk siffra. 35 lag var väl vad vi absolut ville nå och 50 lag hade vi som mål. Att ha mer än 50 anmälda lag känns verkligen jättekul, säger Ylva Nyberg. 

Förväntan är stor hos de deltagande klasserna. 

– Jag har barn på skolan i Virserum och hör att de vill komma igång med sina klasser. Jag har hört att idrottslärarna har fått påtryckningar om att det bara ska vara fotboll på schemat fram till klassfotbollen. Det ligger förväntan i luften. 

Merparten av de anmälda lagen är från Hultsfreds kommun. 

– Vi har också ganska många lag från Vetlanda kommun. Sedan är det ganska utspritt med lag från Vimmerby, Högsby, Oskarshamns, Västerviks, Kalmar och Växjö kommun. Rykten har spridit sig utanför området som vi tänkte oss från början.

Flest anmälda lag i årskurs sex

Det är lag från förskoleklass till årskurs sex och det blir totalt sju olika åldersklasser. 

– Vi har flest anmälda lag i årskurs sex. Det är många som tycker att det är roligt att göra något tillsammans med klassen innan man börjar högstadiet. Vi hade flera lag som hörde av sig efter att anmälan hade stängt och då var det mest lag från årskurs sex. Jag tänker att de kommer vara i lite bättre tid med anmälan nästa år. Det är tråkigt att säga nej till lag, men vi var tvungna att göra det när vi redan hade skickat in beställningar på t-shirts, bollar och vattenflaskor. 

Arrangören packade nyligen spelarpaketen med t-shirt, boll och vattenflaska. Det är mycket att tänka på inför fotbollsfesten. 

– Vi håller på och ser till att vi har tillräckligt med funktionärer och domare plus att det pågår övrig planering med kioskförsäljning och parkering för att det ska flyta på så smidigt som möjligt.

Tanken är att klassfotbollen kommer tillbaka 2024. 

– Vi räknar med att fortsätta med klassfotbollen och tanken är att det är första året av en tradition. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt