Annons:

Ny bassäng skjuts på framtiden – så ser Bohlin på beslutet: ”Inte oväntat”

Verksamhetschefen Maria Bohlin har förståelse för att kommunstyrelsen vill skjuta bassängbygget på framtiden. Foto: Ossian Mathiasson

Ny bassäng skjuts på framtiden – så ser Bohlin på beslutet: ”Inte oväntat”

Mångmiljoninvesteringen på en ny bassäng i Hagadal skjuts på framtiden. Verksamhetschefen Maria Bohlin köper kommunstyrelsens resonemang. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade under onsdagen om att kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun har för avsikt att minska nästa års tilltänkta investeringsbudget från 220 till 135 miljoner kronor. Ett projekt som kommer genomföras senare är en ny bassäng i Hagadal.

Bygget skjuts upp från 2022 och 2023 till 2024 och 2025. Oppositionen med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade den avvikande meningen att de vill att bassängbygget ska genomföras 2023 och 2024. 

– Det är naturligtvis tråkigt, men det kommer inte oväntat med dagens inflation, räntor och energikostnader, säger verksamhetschefen Maria Bohlin. 

Hur stort behov har ni av en ny bassäng?

– Det påverkar inte verksamheten som vi har i dag. Den driver vi och har drivit i flera år. Visst ser vi ett behov av en ny bassäng där vi skulle kunna utveckla och ha mycket mer simskoleaktiviteter, rehabiliteringar och mer tid för allmänhetens bad. Vi maxar simtiden som det är nu, säger Maria Bohlin och fortsätter: 

– Vi har skolsimskolor från klockan 8.30 på morgonen och några vattengympapass på förmiddagen. Vi har även öppet för allmänheten och simklubben är inne i bassängen kvällstid. Verksamheten rullar på som den är och vi anpassar oss till det vi har. Vi erbjuder bara simskola till sexåringar i vår kommun men har förfrågningar från barn från andra orter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt