Annons:

Förälder vill se mer frikostiga tider i badhuset –

Längre öppettider om helgerna vore önskvärt tycker en pappa som anser att möjligheterna att åka och bada med små barn är starkt begränsade som öppettiderna är nu. Foto: Privat/Ossian Mathiasson

Förälder vill se mer frikostiga tider i badhuset – "Passar inte små barn"

Hagadals simhall har för dåliga öppettider om helgerna. Det anser en småbarnsförälder som vill se mer frikostiga tider.
– Det är nästan omöjligt att hinna dit med små barn, säger en pappa som kontaktat tidningen.

Annons:

Längre öppettider om helgerna vore önskvärt tycker pappan som anser att möjligheterna att åka och bada med små barn är starkt begränsade som öppettiderna är nu.

– Det är öppet över den tiden som barnen sover och äter, så det är knappt lönt att åka dit för den korta tid som blir kvar, säger han.

– I synnerhet inte om man dessutom behöver åka några mil, tillägger han.

"Ser inte på det på det sättet" 

Hagadal har öppet klockan 11.00-15.45 på lördagar och 13.00-16.45 om söndagarna. Lika snålt tilltagna tider anser föräldern att det är under storhelger som jul och påsk exempelvis.

– Har man barn som somnar runt klockan 13 passar ingen av tiderna. Under påskhelgen var det dessutom stängt både påskafton och påskdagen, säger han. 

Pappan funderar på vad det skulle kosta kommunen att ha mer öppet om helgerna, så det blir enklare för småbarnsföräldrar att besöka badhuset. 

Maria Bohlin är enhetschef på Hagadal och säger så här om kritiken:

– Jag tänker att barnen sover ju inte hela dagen, så på söndagarna tycker jag ändå att det är öppet så man kan åka och bada efter lunch. Sedan orkar man ju inte bada så länge heller, så jag måste säga att jag inte riktigt ser på det på det sättet. Vi har även öppet till 19.45 på fredagar, då är det allmänhetens bad och inga simskolor eller annat som påverkar, som det kan göra på vardagarna. Då brukar det vara populärt att komma hit med både små och stora barn innan läggdags.

Är det en ekonomisk fråga, att simhallen inte har öppet mer?

– Nej, det är tiderna som inte räcker till i och med att vi har föreningsbokningar också som slåss om tiderna. Vi är lite trångbodda, vi skulle behöva en bassäng till. Dessutom öppnade vi tidigare på lördagar förr, men då kom det inte så mycket folk, så tiderna ändrades.

Investeringen skjuten på framtiden

Maria Bohlin och hennes kollegor hade sett fram emot den planerade satsningen på en bassäng till. Nu är dock mångmiljoninvesteringen skjuten på framtiden då investeringsbudgeten nästa år bantats. HÄR kan du läsa mer om det.

– Det är tråkigt, vi är ju i behov av en rehabiliteringsbassäng och vattengympan har vi högtryck på, utöver det är det simskolor och allmänhetens bad. Men vi förstår förstås situationen, som den blivit, säger Maria Bohlin, som vill tillägga att man som sagt hade stängt påskafton och påskdagen, men öppet långfredagen och annandag påsk. 

Ser du att det skulle kunna bli mer förmånliga öppettider med en bassäng till?

– Ja, då kan vi tänka om kring helheten, men rent praktiskt löser vi det inte som det är just nu. Vi försöker anpassa oss så långt det är möjligt, sedan går det förstås alltid att diskutera ändrade öppettider om fler önskemål kommer in. Men då är det bra om folk lämnar in sina synpunkter till oss i Hagadal, säger Maria Bohlin.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt