Annons:

Regn och rusk bidrog till rekord i simhallen – tog snabbt beslut om extraöppet

Hagadal har besökts av cirka 2 000 fler personer under sommarperioden jämfört med samma period i fjol. Foto: Arkivbild

Regn och rusk bidrog till rekord i simhallen – tog snabbt beslut om extraöppet

Simhallen har besökts av runt 2 000 fler besökare den gångna sommaren, jämfört med i fjol. Särskilt en vecka sticker ut i statistiken.
– Då slog vi alla rekord, säger Maria Bohlin, enhetschef Hagadal sim- och sporthall.

Annons:

Det finns förstås en naturlig förklaring till det ökade intresset för att besöka simhallen i Hagadal. Det stavas ”dåligt väder”.

– Vi hade en bra sommar även 2022, men självklart är det fler besökare den här sommaren. Det har ju inte varit en normal sommar om man säger så, säger Maria Bohlin.

Så en bra säsong 2022 till trots, i år ökade besöksantalet betydligt. När Maria Bohlin summerar statistiken ser hon att simhallen haft runt 8 700 besökare mellan maj och augusti. Det är cirka 2 000 fler besökare den här sommaren än samma period året innan.

– Det har kommit mycket turister. Vi har många tyskar som kommer på besök i vårt område.

"Näst intill ståplats"

Simhallen har alltid öppet om somrarna. Däremot är det en tidpunkt då man minskar ner tiderna, så det är inte öppet om helgerna. Måndag till fredag är det dock öppet hela sommaren.

– Våra besökare har uppskattat att simhallen är öppen, det finns ju inte så mycket att göra när vädret har varit som det har. Det har varit trångt, vissa dagar har det varit väldigt trångt – näst intill ståplats, säger Maria Bohlin och skrattar.

Vecka 32 är en sådan vecka, då slogs alla rekord.

– Då regnade det och var riktigt tråkigt väder, så då tog vi ett snabbt beslut om att faktiskt ha extraöppet ytterligare ett par timmar ett par dagar för att få lite mer balans inne i simhallen. Då hade vi samtidigt intensivsimskola, då blir det ännu fler besökare i simhallen, så vi öppnade tidigare tisdag och torsdag.

Kan det allt osäkrare vädret komma att innebära att simhallen utökar öppettiderna till nästa sommar?

– Det är för tidigt att säga. Nu ska vi sammanställa sommaren och vända och vrida lite på det. Sedan går det ju inte riktigt att sätta öppettider efter vädret, det är väldigt svårt att förutse.

Under sommaren har man också haft utesimskola på tre orter; Virserum, Målilla och Hultsfred med sammanlagt ett 30-tal inskrivna barn. Utöver det har det varit märkestagning med drop-in där barn fick ta märken och testa sin kunskap också i en sjö.

– Det är väldigt bra att ha simskola utomhus också, för det är en väldigt stor skillnad att simma i en bassäng än i en sjö.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt