Annons:

Hon överklagar förvaltningsrättens dom:

Marie Lönn tänker överklaga förvaltningsrättens dom och peka på att man, enligt MSB, inte får avyttra skyddsrum utan synnerliga skäl. Foto: Ossian Mathiasson

Hon överklagar förvaltningsrättens dom: "Får inte avyttra skyddsrum"

Förvaltningsrätten i Växjö säger ja till rivning av hyreshus i Virserum. Nu tänker Marie Lönn överklaga beslutet. 
– Jag ska hänvisa till att man enligt MSB inte får avyttra skyddsrum utan synnerliga skäl, säger hon till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Marie Lönn är en av de tre personerna som överklagade kommunstyrelsens beslut om att riva det stora, långa huset på Bastugatan i Virserum. Nu har förvaltningsrätten kommit med sin dom som visar att Hultsfreds kommun har gjort helt rätt. 

Det kom inte som någon större överraskning för Marie Lönn som tänker överklaga beslutet och hoppas att förvaltningsrätten skickar det vidare till kammarrätten som får ta ställning till om målet ska tas upp till prövning. 

– Det var väl väntat, men man försöker göra sitt bästa trots att besvikelsen är stor. Det hade väl varit bra om man hade väntat med att skriva om detta tills överklagningstiden gått ut. Jag tänker göra en överklagan på beslutet och har tre veckor på mig att överklaga beslutet, säger Marie Lönn.

"FInns ingen anledning av riva huset"

Hon berättar att hon kommer hänvisa till att man, enligt MSB, inte får avyttra skyddsrum utan synnerliga skäl. Det finns fyra skyddsrum i Virserum och två av dem är placerade i denna fastighet på Bastugatan. 

– Jag har gjort en koll och det är inte tillåtet att riva skyddsrum utan synnerliga skäl. Jag undrar om Hultsfreds kommun har ansökt till MSB om att få avyttra skyddsrummen. När jag överklagade kommunstyrelsens beslut visste jag inte om det, säger Lönn. 

Att riva hyreshuset på Bastugatan, Väduren 4 som den officiella beteckningen är, är felaktigt, enligt Lönn. 

– Det finns ingen anledning att riva hyreshuset. Kommunen har fått många förslag på vad de skulle kunna göra istället för lägenheter. Jag hoppas att det kan bli folkhögskola eller liknande, vilket ligger i tiden. Det kan inte vara meningen att allting ska utarmas här nere. Jag tänker överklaga och sista ordet är inte sagt. 

Vad kommer du trycka på när du överklagar beslutet?

– Att det har tagit väldigt lång tid och att jag har fått ringa och påminna dem två gånger. Det var ingen handläggare utsedd i ärendet. Jag ska trycka på med skyddsrummen och poängtera att det inte är lagligt att riva husen om de inte har fått tillstånd till det från MSB. Det finns också hiss i hyreshusen och det finns inte i några hus i kommunen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt