Annons:

Kretsar har slagits ihop för att bli starkare –

Gunilla Sävenstrand är ordförande i Hultsfredsbygdens Röda Korskrets som uppstod när fyra kretsar slog sig samman. Foto: Lotta Madestam

Kretsar har slagits ihop för att bli starkare – "Lär av varandra"

Ensam är inte stark. Det har fått fyra kretsar inom Röda Korset att gå samman. Nu väntar man bara på Virserum också.
– Det är så roligt att lära av varandra och lyfta fram det bra på varje ort, säger ordförande Gunilla Säventrand.

Annons:

Kretsarna Hultsfred, Vena-Gnöttlerum, Målilla och Mörlunda slogs samman för ett drygt halvår sedan och bildade Hultsfredsbygdens Röda Korskrets.

Nu väntar man även på Virserum, som ska ansluta till gemenskapen nästa år efter att man haft sitt årsmöte.

– De ville fira sitt 100-årsjubeileum först. Det skulle varit under pandemin och blev uppskjutet till i somras, så nu är de på gång och de är redan med på våra styrelsemöten, så de är involverade i vad som händer, säger Gunilla Sävenstrand.

Hur tycker du första halvåret varit?

– Det har fungerat jättebra. Vi känner att det är roligare när vi är fler och kommer från olika håll med olika idéer. Och så blir det lite mer kraftfullt när vi jobbar, det blir annars så när man sitter i styrelserna att man jobbar på med det gamla vanliga.

Lär av varandra

Det medlemmarna upptäckt och som man tycker är spännande är hur olika samhällena är och vad som är tradition i respektive krets.

– I Mörlunda har de symöten där de träffas och de har en loppis. Vena likadant, de har också en sygrupp, men i Hultsfred finns ingen sådan tradition, så nu kan vi lära oss av varandra. 

Finns det några särskilda planer för nya kretsen?

– I Målilla där är medlemmarna mycket ute och går med pensionärer, det önskar jag att vi skulle få igång i Hultsfred. Sedan önskar vi ju alltid bli fler, både nya och yngre medlemmar, säger Gunilla Sävenstrand.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt