Annons:

Stort intresse får HGK att satsa på ny ort – ser dubbla fördelar

Emma Billing och Frida Jonsson är ledare och sektionsansvariga för Bamsegympan i Hultsfred respektive Virserum. Till våren växer man med verksamhet även i Målilla. Foto: Privat

Stort intresse får HGK att satsa på ny ort – ser dubbla fördelar

Senast behövdes fem minuter, sedan var platserna fulla. För att möta det stora gensvaret startar gymnastikklubben Bamsegympa också i Målilla.
– Det ger dubbla fördelar, säger Frida Jonsson, ledare och sektionsansvarig i Virserum.

Annons:

Intresset för HGK:s Bamsegympa, för fyra- och femåringar, har vuxit sig så stort att man inte längre kan tillgodose allas önskemål om att få delta.

– Vi startade Bamsegympan i Hultsfred, där Emma Billing är ledare och sektionsansvarig, för drytg tio år sedan. Numera är det ett väldigt hårt tryck när vi gör platssläppen. Senast tog de slut på fem minuter, så vi startade två grupper i Hultsfred, säger Frida Jonsson.

Undersökt intresset

Sedan 2017 har man Bamsegympa även i Virserum och nu vill man växa ytterligare genom att starta verksamhet på en ny ort efter nyår. 

Valet föll på Målilla efter att ha undersökt intresset både bland barn och ledare. Även i Silverdalen finns ett intresse, men där är en uppsytart osäker, beroende på om fler visar intresse för att bli ledare.

– Vi skulle gärna öppna så många grupper vi kan, utifrån intresset, men vi behöver bli fler ledare, säger Frida Jonsson. Därför provade vi att ha en informationsträff i Målilla, vilket föll väldigt väl ut. Det kom de som inte tänkt sig att bli ledare, men när vi fick prata om det väcktes ett intresse. Kanske att det saknas någon ledare, men vi tror oss lösa det.

Minska trycket i Hultsfred

HGK ser dubbla fördelar med den här satsningen. 

– Dels att vi nu kan nå ännu fler barn om vi finns på en ort till. Barnen i Mörlunda exempelvis, de får ju inte så långt till Målilla, säger Frida Jonsson.

– Samtidigt som tänker att satsningen i Målilla också kan minska trycket i Hultsfred, så de som vill vara med får en plats. Det finns de föräldrar som valt att åka till Virserum, när det blivit fullt i Hultsfredsgrupperna, men det är långt att åka med så små barn. Vi vet också att det finns en önskan om att ha verksamheten veckodagar, som det är nu tränar de som är födda 2018 söndagar i Hultsfred. Allt bygger på halltider, det är inte lika hårt tryck på tiderna i Målilla. 

Ökad motorik

Vårterminen börjar vecka två. Nu är ett 90-tal barn aktiva i verksamheten, som Riksidrottsförbundet bestämt ska omfatta barn från det år de fyller fyra och så får man delta till man börjar förskoleklass. 

– Vi ser att det ger så mycket, därför vill vi försöka öka möjligheten för fler att delta. Det ska inte hänga på det där knapptrycket, att man inte hinner anmäla sitt barn, säger Frida Jonsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt