Annons:

  • Daniel fick mycket beröm – hänger kvar i Hela Sverige bakar

    Daniel Svensson gick vidare i Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

  • Daniel fick mycket beröm – hänger kvar i Hela Sverige bakar

    Så här såg hans "Hujedabang"-bakelse ut.

Daniel fick mycket beröm – hänger kvar i Hela Sverige bakar

Han är ensam manlig hemmabagare kvar i programmet. Och han är det minst en vecka till. Daniel Svensson, uppvuxen i Storebro, är vidare igen i Hela Sverige bakar.

Annons:

Det blev ett spännande nionde avsnitt av Hela Sverige bakar. Daniel Svensson fick både ris och ros under programmet, men framför allt ros av juryn.

– Det här var återigen ett spännande avsnitt och det hände verkligen saker hela tiden. Alltifrån Lovisa Wikbergs skada till min "in i sista sekunden"-show, säger Daniel Svensson och skrattar. 

Hans insats under paradbaket, där deltagarna skulle skapa en kaka av flera olika, var väldigt framstående.

– Jag lyckades strålande i paradbaket och bättre beröm än jag fick från Elisabeth Johansson kan man knappast få. Det här var nog minst lika bra som när jag fick stjärnförklädet med mina wraps i vecka tre, säger Daniel Svensson.

Hur tänkte du kring den här bakelsen?

– Jag tänkte att jag skulle trycka till ordentligt med smaker och göra en fusion med fler bakverk än de två som krävdes. Jag ville ställa fram riktiga smakbomber och att köra säkert fanns verkligen inte i tankarna den här gången. Kanelbullen var given och så ville jag att det skulle hända något med kontraster av två andra bakverk plus syrligheten från havtorn. Jag namngav faktiskt bakelsen till "Hujedabang" – en Smålandsamerikansk smakexplosion. 

Var inte särskilt orolig

Daniel, som sedan många år tillbaka bor i USA, lyckades inte riktigt lika bra i den tekniska delen.

– Jag hade aldrig tidigare bakat en paté a choux-deg, men jag hade sett ett Youtube-klipp hur man skulle gå till väga. Dock var det här är ett lite annat recept där man inte skulle arbeta smeten så hårt så det blev bara pannkaka av allt. Jag tror heller inte att jag rostade degen tillräckligt. Men jag har visat i tältet att jag är ganska tuff mentalt och envis som jag är bestämde jag mig ändå för att göra en ny sats. 

Kände du dig hyfsat säker med tanke på hur mycket beröm du fick för paradbaket?

– Det kändes inte så kul att botten blev som den blev på det tekniska, då jag faktiskt hade riktigt bra chans att få stjärnförklädet efter paraden. Jag accepterade dock bedömningen min eclair och var ändå nöjd att min maräng och curd var bra. Jag kände ändå att jag inte var i någon större fara att ryka då mitt paradbak hade gått så fantastiskt, säger Daniel Svensson.

Hur skönt är det att gå vidare igen?

– Jag är riktigt stolt över att ta mig vidare igen. Det är riktigt skickliga hemmabagare kvar i tävlingen och det är mycket tuff konkurrens.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt