Annons:

Den ståtliga bocken, som mäter 4,5 meter, kläddes i lördags inför morgondagens julmarknad på Bolagsområdet. Foto: Privat

Julmarknaden tillbaka – bocken klädd och granparad på plats

Bocken är färdigklädd och står så ståtlig på Bolagsområdet, där också en stor mängd granar står på parad. På lördag blir det julmarknad på Bolagsområdet i Virserum med ett 30-tal knallar.
– Mycket belysning mot husfasader, i träd och granar ska skapa en trivsam stämning, säger ordförande Frank Axelsson.

Annons:

Hembygdsföreningens initiativ förverkligades första gången innan pandemin, redan då med stor uppslutning från både knallar och besökare.

– Vi fick göra ett litet uppehåll, men kom tillbaka i fjol, så nu blir det tredje året föreningen ordnar julmarknad, säger Frank Axelsson.

Tusen besökare i fjol

Intresset håller i sig, ett 30-tal knallar, som säljer allt från chark och ost till fårskinn och hantverk, är anmälda.

– Förra året kom det någonstans runt tusen besökare, kanske rent av 1 100, så intresset är stort, säger Frank Axelsson som klädde den 4,5 meter höga granbocken i lördags tillsammans med ett gäng från Allservice i Virserum. Dessutom har 300 granar ställts ut, där flertalet av dem bildar parad.

Hela området tänds upp i samband med julmarknaden.

Mycket på programmet

Alla olika verksamheter som Röda Korset, vävstugan, Stinsen konsthantverk och Trämöbelmuseet håller förstås öppet likaså både Kafé Eken och Flotten.

Det blir korvgrillning, dubbla Tomtesmyg för barnen som ska leta rätt på Tomten som delar ut godispåsar och inne i konsthallen medverkar kyrkomusiker Ann-Marie Daag Albrechtsson med kör.

– Dessutom är polis, räddningstjänst och ambulans på plats, det brukar uppskattas av barnen, säger Frank Axelsson.

Lions flyttar dit

Även i år finns också Lions Club på julmarknaden med sin mångåriga tradition som tidigare genomförts på skyltsöndagen.

– Det är bättre att vi samarbetar och hjälps åt och drar folk. Det blev väldigt lyckat i fjol, så vi återfinns på Bolagsområdet med vårt chokladhjul, tombola, provsmakning och försäljning av ostkaka och som tidigare bjuds det på nygrillat griskött, skänkt av ICA-Krysset, säger Yvonne Hansen, sekreterare. Pengarna vi får in går oavkortat till hjälpverksamhet, i synnerhet hjälp till Ukraina och Barncancerfonden ligger oss varmt om hjärtat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt