Annons:

KD säger nej till vindkraftsprojekt utanför Målilla: ”Ligger fast”

Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun går ut med beskedet att de säger nej till Njordrs ansökan om vindkraftverk utanför Målilla. Foto: Pixabay

KD säger nej till vindkraftsprojekt utanför Målilla: ”Ligger fast”

Kristdemokraterna har sagt nej till alla tilltänkta vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun. Nu kommer ytterligare ett nej vad gäller Aspelands vindkraftpark öster om Målilla. 
– Kristdemokraternas nej till ny vindkraft ligger fast, säger Folke Pleijert (KD). 

Annons:

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun sa nyligen ja till Njordrs ansökan om etablering av tolv vindkraftverk utanför Målilla. 

Ärendet kommer upp till beslut i fullmäktige i början av februari och nu har Kristdemokraterna gett sin syn på projektet. Det blir återigen ett nej från partiet som har sagt nej till de tidigare projekten vad gäller vindkraft i kommunen. 

– Ända sedan 2019 då frågan om vindkraft i Hultsfreds kommun hamnade i ett skarpt läge när företaget Dackevind sökte tillstånd för en vindkraftspark strax väster om Målilla har Kristdemokraterna i Hultsfred varit tydliga i sitt ställningstagande. Den inställning som från början främst grundade sig i de signaler vi fick från de berörda människor vi möter i olika roller och vid skilda sammanhang har sedan förstärkts och fördjupats. Vi är eniga i beslutet att vindkraften inte har sin plats i Hultsfred. Bakom vad som verkar vara ett helt grönt energislag finns en uppsjö av frågor, säger Folke Pleijert.

"Står fast vid ett nej"

Folke Pleijert ser flera orosmoln med vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun.

– Påverkan på omgivningen för människor och djur är oklar, kraftslaget saknar den stabilitet och leveranssäkerhet vi behöver för en trygg elförsörjning och ett rimligt pris. Ägandet är ofta kortsiktigt och ansvaret samt kostnaden för återställning vid slutet av livslängden riskerar i slutändan att landa på kommunen och dess invånare, säger Folke Pleijert och fortsätter:

– Med dessa frågetecken hängande över oss vill vi göra fullständigt klart att ett enigt KD i Hultsfred står fast vid ett nej till nya vindkraftsetableringar, ett löfte som fungerar i såväl med- som motvind likaväl som i stiltje. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt