Annons:

Småbyar kan få fiber – förening ansöker om kommunalt bidrag

Kristdala Fiber ansöker om bidrag på 17 500 kronor för genomförande av en förstudie. Förstudien ska klarlägga vilka områden som är möjliga för kabelhängning och markkanalisation. Foto: Pixabay

Småbyar kan få fiber – förening ansöker om kommunalt bidrag

Kristdala Fiber ansöker om föreningsbidrag på 17 500 kronor från Hultsfreds kommun för genomförande av förstudie gällande fiberutbyggnad för boende i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Kristdala Fiber har under en tioårsperiod medverkat till fiberutbyggnad i Kristdalabygden i nära samarbete med Oskarshamns kommun och IP Only. Föreningen jobbar nu med kanalisation i ytterområdena som gränsar mot Hultsfreds, Vimmerby och Västerviks kommun. 

De som bor Pukemåla, Grönäng, Igelhult, Dammen, Snöversnäs, Snöversmåla och Melbo, småbyar som ligger i Hultsfreds kommun och 300 meter från Kristdala Fibers kanalisation, kan nu få fiber. 

Föreningen har skickat in en skrivelse till Hultsfreds kommun för att se om det finns möjlighet att få 17 500 kronor i bidrag för att göra en förstudie.

”Förstudien kommer att klarlägga vilka områden som är möjliga för kabelhängning och markkanalisation. Efter genomförs förstudie kommer kommunen få en fullständig redovisning av förstudien. Den kommer i nästa steg att ligga till grund för en upphandling för genomförande”, skriver Kristdala Fibers ordförande Torsten Carlsson till Hultsfreds kommun. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att översända skrivelsen till Östra Smålands kommunalteknikförbund för att återkomma med förslag till svar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt