Annons:

Kommunen lägger femsiffrigt belopp på förstudie för fiberutbyggnad

Hultsfreds kommun beviljar Kristdala Fiber 17 500 kronor till en förstudie för utbyggnad av fiber vid kommungränsen mellan Hultsfred och Oskarshamn. Foto: Pixabay

Kommunen lägger femsiffrigt belopp på förstudie för fiberutbyggnad

Kristdala Fiber beviljas bidrag på 17 500 kronor från Hultsfreds kommun till en förstudie angående fiberutbyggnaden vid kommungränsen mellan Hultsfred och Oskarshamn.

Annons:

Kristdala Fiber har i många års tid medverkat till fiberutbyggnad i Kristdalabygden i nära samarbete med Oskarshamns kommun och IP Only. Föreningen jobbar nu med kanalisation i ytterområdena som gränsar mot bland annat Hultsfreds kommun. 

De som bor Pukemåla, Grönäng, Igelhult, Dammen, Snöversnäs, Snöversmåla och Melbo, småbyar som ligger i Hultsfreds kommun och 300 meter från Kristdala Fibers kanalisation, kan nu få fiber. 

"Vi är med på noterna"

Föreningen skickade in en skrivelse till Hultsfreds kommun för att se om det finns möjlighet att få 17 500 kronor i bidrag för att göra en förstudie.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beviljar Kristdala fiber ett bidrag på 17 500 kronor. Förstudien ska klarlägga vilka områden som är möjliga för kabelhängning och markkanalisation. 

– Föreningen vill göra en utredning och vi är med på noterna. Vi bidrar med 17 500 kronor till en förstudie och har pengar i vår bredbandsbudget, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Föreningen söker bidrag för utbyggnationen från leaderprojektet Astrid Lindgrens hembygd om de kommer fram till att projektet kan genomföras. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt