Annons:

DÅ ÖPPNAR RÖNTGEN I VIMMERBY IGEN – DATUMET ÄR KLART

Nu är det klart när röntgen i Vimmerby öppnar igen. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

DÅ ÖPPNAR RÖNTGEN I VIMMERBY IGEN – DATUMET ÄR KLART

Nu är det klart. Röntgenavdelningen i Vimmerby kommer att öppna igen. Två dagar i veckan kommer man att ha öppet.

Annons:

På måndagen blev det helt klarlagt att röntgenmottagningen på Vimmerby hälsocentral kommer att öppna igen efter att ha varit stängd sedan månadsskiftet november-december.

Den 4 april öppnar verksamheten igen. Mottagningen kommer att bemannas av tre personer i form av två pensionerade sjuksköterskor och en undersköterska. Öppetdagarna blir tisdagar och onsdagar.

– Jag har haft kontakt med de här personerna ett tag, men det gick snabbare än jag trodde att nå en lösning, säger Per Malcherek, chef för radiologiska kliniken vid Västerviks sjukhus.

Bemanningen på hälsocentralen i Vimmerby återgår därmed till hur den var innan stängningen.

– Jag är jätteglad att kunna erbjuda det här. Det är självklart kul att kunna ha verksamhet igång igen i Vimmerby. Två dagar i veckan låter kanske inte så mycket, men det är definitivt bättre än igen verksamhet alls.

Fått kritik

Kritiken mot stängningen har varit stor och regionoppositionen har befarat att det riskerar att bli en permanent stängning. 

– Som verksamhetschef får man acceptera att bli kritiserad. Det är inget jag vill kommentera mer än så, utan jag är riktigt glad att kunna öppna verksamheten igen i Vimmerby. Jag har själv varit där och jobbat tillsammans med dem och vi har alltid haft ett bra samarbete.

Hur långsiktigt ser ni det här?

– Så långsiktigt som möjligt, men det är trots allt pensionärer. Det får bli en diskussion mellan oss, men jag hoppas att vi kan ha öppet under åtminstone ett år på den här premissen. Kanske till och med längre än så. 

Hur länge är det säkert att verksamheten kan vara öppen då?

– Då skulle jag föregå diskussionerna kring hur anställningsförhållandet ska se ut exakt och det vill jag inte göra. 

Under tiden kommer Per Malcherek fortsätta jobba för en permanent lösning.

– Jag är jätteglad att ha pensionärerna där, men jag måste också fortsätta titta efter en permanent lösning med fast anställda som inte är pensionärer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt