Annons:

Verksamhetschefen ser ljust på framtiden för röntgen i Vimmerby

Verksamhetschefen Per Malcherek har nu gott om hopp om att kunna bibehålla öppettiderna på röntgen i Vimmerby. Foto: Bildbyrån

Verksamhetschefen ser ljust på framtiden för röntgen i Vimmerby

Under tisdagen kom beskedet att öppettiderna för röntgen i Vimmerby utökas från två till tre dagar i veckan. Verksamhetschefen Per Malcherek är också positiv framåt.
– Jag känner mig trygg med hela 2024, säger han.

Annons:

Det var i månadsskfitet november-december 2022 som röntgenmottagningen på Vimmerby hälsocentral stängdes. Många var därefter oroliga för att stängningen skulle bli permanent. 

Men i början av april kunde verksamheten öppna igen. Då var det två pensionerade röntgensjuksköterskor som klev in som räddade änglar.

Under tisdagen kom beskedet att öppettiderna nu utökas från två till tre dagar i veckan. Sedan den 13 november är röntgen öppen måndag, tisdag och onsdag varje vecka. 

– Det gör att våra patienter från bland annat Vimmerby och Hultsfred slipper resan till och från Västerviks sjukhus för enklare röntgenundersökningar. Utökningen av våra öppettider i Vimmerby har blivit möjlig då vi har kunnat rekrytera ytterligare en duktig röntgensjuksköterska, säger Per Malcherek, chef för radiologiska kliniken vid Västerviks sjukhus.

Värvat hyrbolagssköterska

Men hur långsiktigt ser då Per Malcherek den här lösningen?

– Det ser ljust ut. Vi har kunnat rekrytera den här röntgensjuksköterskan och det gör att vi har tre på plats. Dels den här nya rekryteringen och sedan de här två pensionärerna som varit snälla och ställt upp. Jag känner mig trygg med hela det år som kommer, säger han. 

Den person man nu har rekryterat är en hyrbolagssköterska man lyckats värva. 

– Hon har valt att ta anställning här och det tycker jag är väldigt positivt. Det är ingen pensionär utan en person som gärna vill arbeta här i Vimmerby. Det gör mig väldigt glad. Jag är väldigt glad över pensionärerna också förstås, men det här gör att det kan bli mer långsiktigt. 

Vill undvika samma läge igen

Samtidigt är man fortfarande på jakt efter fler sköterskor.

– Vi är tacksamma så länge vi får ha de här pensionärerna, men långsiktigt behöver vi hitta ytterligare en sköterska. Det behövs två sköterskor på plats för en fungerande verksamhet.

Hur troligt är det att ni kan undvika en situation där ni behöver stänga verksamheten igen?

– Vi vill undvika att hamna i ett läge där vi behöver dra ned på verksamheten. Vi måste därför fortsätta att blicka framåt och försöka rekrytera fler. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt