Annons:

Tjänsterna har sökts – återöppningen av röntgen i Vimmerby närmar sig

Röntgenavdelningen i Vimmerby har varit stängd i flera månader. Foto: Simon Henriksson

Tjänsterna har sökts – återöppningen av röntgen i Vimmerby närmar sig

Röntgenmottagningen i Vimmerby har varit stängd sedan slutet på november. Nu är läget förändrat – och två pensionärer har sökt de utannonserade tjänsterna.
– Det är väldigt positivt, säger verksamhetschefen Per Malcherek.

Annons:

Redan för en dryg vecka sedan rapporterade vår tidning om att läget hade ljusnat kring röntgenavdelningen på Vimmerby hälsocentral. Då berättade regionrådet Mattias Adolfsson (S) att samtal pågick i rätt riktning.

Nu har dessutom två pensionerade röntgensjuksköterskor sökt de utannonserade tjänsterna.

– Det stämmer att vi fått två sökanden till den annons som har legat ut. Den senaste ansökan kom för bara någon dag sedan. Det är väldigt positivt och där är vi just nu, säger Per Malcherek, verksamhetschef vid radiologiska kliniken i Västervik.

Vad händer nu?

– Nu ska det här processas. Jag vill sitta ned och prata med dem först så att vi kan planera för hur det ska se ut. Vi befinner oss i ett läge att vi fått in ansökningar och nu måste vi börja prata.

När kan det ske?

– Så snart som möjligt.

Oklart med datum

Det kan handla om att röntgenmottagningen i Vimmerby åter öppnas, men inte på samma sätt som tidigare.

– Helst vill jag ju ha en långsiktig lösning, men det här är absolut bättre än ingenting. Om jag får spekulera, vilket jag helst undviker, så handlar det om att hålla öppet några dagar i veckan. Det är bättre än ingenting, säger Per Malcherek.

Men när dörrarna kan gå från stängda till öppna vad gäller avdelningen har inget besked om.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, så jag vill hålla tillbaka lite där. Vi vill få till en bra diskussion och det här är personer som har bra erfarenhet av arbetet. 

Många efterfrågar nog ett besked?

– Jag hoppas kunna återkomma så fort vi ver mer. Jag vill inte gå ut och föregripa något, så jag tänker inte gå ut och säga något datum.

Är det snarare veckor än månader?

– Jag vill helst inte spekulera, men ju förr dess bättre.

"Fantastiska nyheter"

Nu verkar det som att Vimmerby- och Hultsfredsbor ska kunna besöka röntgenmottagningen på Vimmerby hälsocentral relativt snart. Det gläder regionmajoriteten.

– Det är underbart och jag vet att vi ska få information om läget i början av nästa vecka. Men det är fantastiska nyheter och det vi strävat mot hela tiden. Det vidmakthåller att verksamheten är igång och det har varit vår avsikt hela tiden. Det har vi varit tydliga med, säger regionrådet Karin Helmersson (C).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt