Annons:

Hälsocentralens chef:

Camilla Ljungdahl är glad över att röntgenmottagningen öppnar igen.

Hälsocentralens chef: "Många har tyckt att det är förskräckligt"

Verksamhetschefen på Vimmerby hälsocentral, Camilla Ljungdahl, är glad över beskedet om att röntgenmottagningen öppnas upp igen i början av april.
– Många tycker att det är positivt, säger hon.

Annons:

Många var kritiska och befarade att stängningen skulle bli permanent när nyheten om att röntgen i Vimmerby skulle stängas kom sent i höstas. 

Vimmerby hälsocentrals verksamhetschef, Camilla Ljungdahl, höll länge låg profil, men skickade i januari ett öppet brev till regionpolitikerna. 

Nu är hon glad över att mottagningen kommer öppna upp igen.

– Jag har inte hunnit informera hela personalen, men läkargruppen sa "åh, vad bra" när jag berättade det. Många tycker att det är positivt. Ur ett patientperspektiv är det jätteskönt att regionen kan göra det här även i Vimmerby och att vi kan erbjuda det. Det ger minskade resor och underlättar för oss på hälsocentralen om vi exempelvis behöver göra en kontrollröntgen. När det är öppet så är det väldigt enkelt för oss att hantera det. När man vet att det är öppet så kan man boka in tider eller skicka remisser efter exempelvis en lunginflammation, säger hon.

Hur har det påverkat er att det varit stängt i ett antal månader?

– Jag kan se det ur två perspektiv. Tittar man på patientperspektivet så har vi fått rätt mycket synpunkter. Många har tyckt att det varit förskräckligt att man behövt åka till Västervik. Ur ett personalperspektiv så har man sett att det blir mer komplicerat när man har för vana att ha en röntgenmottagning att tillgå. Det innebär att man måste förändra arbetssätt och det tar tid, så vi är jätteglada att det har gått att hitta en lösning.

Är det tillräckligt med två dagar i veckan?

– Det är betydligt bättre med två dagar i veckan än ingen röntgenmottagning alls. Vi från hälsocentralen kommer bistå med en undersköterska de här två dagarna i veckan också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt