Annons:

Butik visade sin uppskattning – det blir kalvstek till söndagsmiddag

Anna Blomqvist på särskilda boendet Ringvägen tog emot den välkomna överraskningen från Dackebygdens Kött. Nu väntar typisk söndagsmiddag för de boende. Foto: Privat

Butik visade sin uppskattning – det blir kalvstek till söndagsmiddag

Dackebygdens kött fortsätter fira företagets 30 år med att överraska sina äldre kunder som idag bor på särskilda boendet Ringvägen. Till söndagsmiddagen levererades tio kilo kalvstek.
– Vi tyckte det var trevligt att visa vår uppskattning, säger ägaren Robert Litzén.

Annons:

Företaget har funnits i 30 år och några år efter flytten till Småland öppnade makarna Robert och Lena Litzén även köttbutik i Virserum. Närmare bestämt 2005.

– Under vårt 30-årsjubileum har vi lite aktiviteter i butiken. Jag tänkte att det är jättemånga av våra gamla kunder som befinner sig på Ekliden, som inte själva kan komma till butiken, säger Robert Litzén.

”Klassisk söndagsmiddag”

Så i dagarna överraskade Dackebygdens Kött de boende med tio kilo kalvkött från Eksjö.

– Vi tyckte det var en kul grej och trevligt att visa vår uppskattning. Så vi ringde och kolla att det var okej. Vi hoppas att det blir en uppskattad söndagsmiddag, säger Robert Litzén.

 Charlotte Gustavsson är kökschef på boendet och tog emot gåvan med stor tacksamhet.

– Man blir jätteglad och framför allt att det får gynna de boende som varit trogna kunder känns glädjande. Det är ett fint kött som vi får servera.

Hultsfreds kommun har upphandlat Dackebygdens Kött till skolor och särskilda boenden, men just kalvstek står vanligtvis inte på menyn.

Även enhetschef Susan Andersen är märkbart glad över butikens initiativ.

Det är väldigt tacksamt. Det är så roligt att de tänker på alla, inte bara de som rör sig i samhället utan även de som bor på vårt boende. Kalvsteken kommer serveras till alla gäster i restaurangen, så säkert kommer fler uppskatta det här än bara de boende på Ringvägen, säger hon.

Hur kommer köttet serveras?

– Det blir kalvstek med gräddsås, kokt potatis, pressgurka och gelé, säger Charlotte Gustavsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt