Annons:

Här finns chansen att testa nytt utegym:

En ny form av utegym står uppställt vid Hagadal sedan fyra veckor tillbaka, som kommunen får ha på prov till den 2 maj. Foto: Lotta Madestam

Här finns chansen att testa nytt utegym: "Vill hänga med i utvecklingen"

Ett nytt utegym har ställts upp på prov vid Hagadal. Vill du testa redskapen brådskar det. Den 2 maj plockas det bort.

Annons:

Kommunen fick förfrågan om den ville ställa upp gymmet på prov.

– Roligt att vi fick chansen i vår kommun. Vi hade ingenting att förlora, det kostar oss ingenting och det här är framtidens utegym, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef.

Redskapen har stått uppställda på prov vid Hagadal i fyra veckor och det finns appar där man som användare kan tycka till om redskapen.

­– Vi hade räknat med en vårperiod, men det kom mitt i snön, så det var inte så många som provade i början, men nu ser vi att det är ganska bra statistik på tester, säger Tommy Svensson Pöder.

Hänga med i utvecklingen

Det här innebär inte att kommunen har planer på att köpa ett sådant här gym, men man vill hänga med i utvecklingen, motiverar Tommy Svensson Pöder att man tackade ja till leverantörens erbjudande.

– Trägymmen är fantastiska i miljön, men de här bjuder en större variation. Vill man träna lite tuffare då kan man ställa det lite annorlunda, det är nästan som ett innegym.

Nu är det inne på sluttampen, gymmet kommer att plockas bort den 2 maj.

– Det har varit kul att se och jämföra när det inte kostar oss något. Jag vill tro på utvecklingen, men har respekt för ekonomin, avslutar Tommy Svensson Pöder.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt